C342cd6b 0dc1 45aa B22a D3aa66cbb9e5 Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80 Mt Reklame Banner 032353

Dödsalliansen med egen skvadron

av yngve

Dödsalliansen 23

Bandet melder inn sitt debutalbum. Du hører et par spor derfra under her.

Dödsalliansen@Facebook

Skiva bærer tittelen 'Dödsskvadronen', og vil bli tilgjengelig 8. september. Bandet forteller at dette er et album som består av "...både gamle og nye låter. 3 av låtene er tidligere sluppet som digital EP på soundcloud. Kontrasten fra de gamle utgavene til albumversjonen er mildt sagt interessant" forteller de til Heavymetal.no . "Det tok oss litt tid for å bli enig om hvordan lydbildet skulle være, men vi landet på en mer 70-talls hard-rock crunchy sound da dette satte mer fokus på atmosfæren og feelingen i komposisjonene."

Konseptalbum

"Dette er et konseptalbum som løst baserer seg på kampen for tilværelsen, frykten for døden samt at godhet og ondskap ikke finnes, men er et produkt av en grunnleggende overlevelsesmekanisme. Også kalt egoet.

Når jeg sier løst basert, mener jeg at låtene er tro til konseptet, men at flere av låtene er mindre konkrete og mer åpne for tolkning. Isolert sett tar låtene for seg hendelser i ulike personers liv. Noen har referanser til sagn og legender, noen har referanser til egne eller andres erfaringer, noen er faktiske hendelser, mens andre er fiktive fortellinger."

Sikter bredt med musikken

"Vi har hatt et sterkt fokus på å lage musikk som er variert, spennende og lyttervennlig samtidig som det også kunne appellere til flere enn bare metalhuer. Resultatet er versatilt album med mange morsomme låter og oppbygninger. Vi digger albumet, og håper andre også vil digge det!"

Vi blir lovet solide overrakselser underveis, og om du er en som frykter lange skiver på opp mot klokketimen, frykt ikke. "Albumet er også overkommelig å komme igjennom, total spilletid er på rundt 32 minutter."

Tracklist.

 1. Preludium Daemonicus
 2. Demon
 3. Dödsskvadronen
 4. The improsoned
 5. Mexico
 6. The Awakening
 7. Spiritguide
 8. Randominator
 9. Rolling Terror

Bilde, fotograf: Ukjent

Dödsalliansen 23

***

Nyhet fra 24.08.23:

Ny singel fra bandets kommende debutskive er online.

Dödsalliansen 23

***

Nyhet fra 25.08.23:

Dödsalliansen Singel 22

Trioen slapp nettopp singel, stilen er tuftet på 70- og 80-talls rock og metal.

Dödsalliansen@Facebook

'Mexico', som du hører under her, er første smakebit av et kommende konseptalbum. 

"Mexico er første av to singler som blir sluppet i forbindelse med det nye albumet vårt" forteller de til Heavymetal.no. Denne ble valgt som single fordi den er "...lett, rask og fengende, samtidig som den ikke skiller seg for mye ut. Vi har en låt som kanskje er enda mer singelmateriale, men siden en av de er tittellåt for kommende skive, vil vi unngå å gi den ut som singel."

Skiva, 'Dödsskvadronen', inneholder 9 spor:

 1. Preludium Daemonicus
 2. Demon
 3. Dödsskvadronen
 4. The Imprisoned
 5. Mexico
 6. The Awakening
 7. Spiritguide
 8. Randominator
 9. Rolling Terror

Utover singelslippet jobbes det på spreng med det kommende albumet, vi får vite at det mangler trommer på tre spor, og at miksen fyres av "...i løpet av høsten" og at "...vi satser på å ha musikken ute i løpet av våren."

Om skiva og det musikalske innholdet, leser vi at det er "... relativt lett og lekent. Det er ingen særlig lange låter eller overdådige epos.  Lydmessig har vi beveget oss litt bort fra ideen om at metal skal være høyt og massivt, og fokuset er heller lagt på å prøve å få fram sjela  og dynamikken i låtene. De som kun liker kraftige chuggs og aggressiv riffing kicker nok ikke på dette (tror jeg).  De som setter pris på mer old school stuff vil nok elske dette."

Da tenker jeg dere som liker banda som driver på nå med dette gamleskolesoundet, kan notere dere Dödsalliansen.

"Vi kan allikevel ikke si at vi har laget noe unikt, for det har vi ikke" utdyper de. "Fokuset har heller vært å revitalisere klassisk metal og hard rock. Se for deg ett gammelt og skrøpelig menneske som plutselig får igjen livet sitt takket være moderne kybernetikk. Vi er litt sånn på en måte.

Variasjon 

"Det er også stor variasjon. Låta Demon høres ut som noe som kunne kommet før thrash metal ble funnet opp, mens Randominator tar de mest skamløse poppete akkordprogressjoner fra 80-tallet akkompagnert med blastbeats i 238 BPM, TNBM style. Rolling Terror avslutter det hele. Veldig tung låt med mye inspirasjon fra både doom, industriell og progressiv musikk.

Kontrastene i låtene er store, derfor mener jeg dette kan bli en skikkelig slager dersom oppmerksomheten rundt det blir stor nok. Musikken er heller ikke veldig krevende for lytteren, men det er greit å være forberedt på at ingen av låtene er like."

Konseptet

"Tematisk sett er albumet et slags antologisk konseptalbum. Der isolerte enkelthendelser (ekte, fiktive eller personlige) gjenspeiler en tilstand som styres av en felles mekanikk,"