Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Dualistic, progressivt, jazza og annerledes

av yngve

Dualistic 18Oppdatert med link til musikk HER .

***

Nyhet fra 22.12.18:

Trioen slipper album i februar.

Jeg vil tro at dere som kjenner til Bernt Moen allerede skjønner at det ikke er snakk om musikk som blir å høre på Radio Rock eller generelt i en kommersiell setting. Fyren er et unikum, og tituleres som tangentprofessor. Og da snakker vi faktisk om tittelen professor. Bernt jobber på Universitetet i Agder, og har blant annet gått på Musicians Institute, Berklee College Of Music, Musikkonservatoriet og garantert bøtter av andre greier.

Bilde, fotograf: ukjent

Selv opplevde jeg Bernt live første gang i, la meg tenke, det må ha vært i 1988 eller 1989, i Kristiansand, som del av det lokale metalbandet Pride. Siden den gang har det gått en vei, oppover. Jeg setter perioden Bernt trakterte tangentene i Green Carnation høyest, det fordi han tilførte noe utrolig dirty, ekte og fantastisk drivende. Det siste han gjorde som jeg har fått med meg var studioarbeid for den instrumentale trioen Addektio, som fikk en hederlig omtale her på Heavymetal.no. Og naturligvis, hans deltagelse i Shining må jo legges på bordet.

Lineup:

Bernt Moen piano, synthesizer
Fredrik Sahlander bass
Tobias Solbakk trommer, syntesizer

Skive kommer 8. februar, releasekonsert er på Teateret i Kristiansand 22. samme måned. 

Dualistic@Facebook

Som jazzmusiker kjenner mange Bernt fra Bernt Moen Trio, men med Dualistic ønsker han å dyrke de tyngre riffene kombinert med sin forkjærlighet for jazzen. Og improvisasjon. Resultatet har blitt en merkelig hybrid, som for meg framstod som spennende, som både trigget nysgjerrigheten og fungerte som en svevende bakgrunnsmusikk. Det er mørke og dystre pianopartier, en progressiv og lekende rytmeseksjon, og alt flyter fett. For meg tok det litt tid før jeg smeltet sammen med det de tilbyr, men etterhvert snodde tonene og rytmene seg rundt musikkhjertet mitt. Jeg har kun hørt gjennom skiva en gang, og vil komme tilbake med en mer utfyllende kommentar senere. 

"We wanted to capture the raw energy of a live performance combined with all the creative tools a studio production offered. We strived to create a natural balance between the written and improvised parts, something that was essential as the musical expression is both organic and strictly arranged at the same time."

Tracklist:

  1. Introduction 
  2. Downdraft 
  3. Atomized 
  4. Wøørk 
  5. Traveler 
  6. Rimelig hard idé 
  7. Epic 
  8. Twister