Karmøygeddon 23 B

Eluveitie + Silent Circus (Oslo, 10.12.17)

av heavymetal.no

Eluveitie Oslo 101217 Boris (1)Tekst: Christoffer Dreyer.

Bilder: Boris Danielsen, sjekk flere bilder HER .

Søndagskveld stod det sveitsiske folkmetal-bandet Eluveitie og underholdt massene med sin keltiske musikk på John Dee, med seg hadde de det sveitsisk metalcorebandet Silent Circus.

Silent Circus starter med en rolig intro før scenen drukner i blinkende LED-lys og hvite strober når musikken starter. Bandet spilte 10 sanger, hvor lyden på de fleste instrumenter var klar og fin, det eneste som av og til druknet var vokalen. 

Bandet bruker litt tid på å bli komfortable, det tar derfor noen sanger før bandet begynner å vise at de koser seg og begynner å bevege seg litt frem og tilbake på scenen. De prøvde også etter hvert å få med seg tilskuerne, dessverre var det ganske dødt under Silent Circus. Bandet prøvde å livne tilskuerne med en Wall of Death, noe som egentlig var ganske trist da toppen fem stykker deltok. 

Silent Circus spilte et solid sett med mye progressive elementer. Vokalen datt noe av etter hvert, men vokalisten ga det han hadde både i clean og growls. Bandet hadde klar lyd igjennom hele settet. Det eneste å pirke på er at musikken kanskje var ganske repeterende, det mest spennende i løpet av sangene var de progressive elementene i soloene sine. 

Eluviete går på scenen etter en kort intromonolog. Ni skikkelser trår inn og får plass på den lille scenen på John Dee. De kjører i gang med harde Your Ghoulish War, som fanger publikum med en gang, publikum både synger, klapper og til og med danser med. Det er ingen tvil hvem som er hovedattraksjonen i kveld.

Bandet hadde en fabelaktig blanding av både mannlige growls og kvinnelig cleanvokal. Noe av sangene sang begge, og noen sanger sang de helt for seg selv, i et sett hvor blandingen var gjort på en veldig god og balansert måte. Bandet spilte først en del forskjellige sanger fra tidligere album, før de spilte fire sanger av den nye akustiske skiva deres Evocation II – Pantheon. Her spilte de med akustiske gitarer og bass i tillegg til de vanlige harde trommene, dreielire, fløyter, fiolin, harpe - og til og med sekkepipe. Sammen var dette akustiske settet kanskje høydepunktet av konserten da alle instrumenter kom ennå bedre frem enn til vanlig. Og det faktum at de sang på det keltiske utdødde språket gallisk gjorde bare opplevelsen enda bedre.

Etter dette akustiske avbrekket ble vi servert mer elektriske gitarer og en blanding av engelsk og keltisk sang. Det ble spilt både temmelig harde sanger som minnet mer om ren døds metal enn folk, samt ren folkmetal. Publikum så ikke ut til å bry seg hva de fikk servert, de koste seg med alt Eluveitie kom med.

Lyden var også helt suveren da man kunne høre alle instrumentene i tillegg til vokalen, det eneste som drukna av alle instrumentene på scenen var kanskje harpa. Og selv om det helt klart var encoreren og Inis Mona som var høydepunktet i salen, så koste både bandet og publikum seg igjennom hele showet. Bandet var flink å dra i gang salen og de flinke til å svare bandet.

Om man er glad i folk metal med både keltisk lyd og sang, er Eluveitie absolutt et band å anbefale.

Bilder; Over og under til venstre: Eluveitie, til høyre under: Silent Circus,

Eluveitie Oslo 101217 Boris (2)Silent Circus Oslo 101217 Boris