H Madd

Emanuel Desperados "S/T"

av steinar selstø

Emanuel Desperados 19Selskap: Private

Release: 19.01.19

Gutta fra Grenland er tilbake med en ny utgivelse. Det har blitt noen år siden sist, og skiva var dermed høyst velkommen.

Ikke bare var den velkommen, den satt også nokså godt i øret fra første stund. Ikke helt på plass, men tilstrekkelig til at videre lytting føltes lystbetont. Ytterligere gjennomhøringer fikk fram distinksjonene i materialet bedre og bedre. Låtene har med andre ord falt på plass og festet seg gradvis.

Emanuel Desperados@Facebook

Stonerrocken man står for er ikke revolusjonerende. Den er derimot svært gjennomført og, ikke minst, riffsterk. Vokalen er kraftfull og framstår genuin. Det høres ut som om ordene betyr noe. Samtidig er ikke stemmebruken energisk, snarere tilbakelent på sett og vis. Den kler musikken  ypperlig. 

Det samme kan sies om produksjonen, som vel er heller sjangertypisk.

Den store forcen er likevel riffene. De er naturligvis helt sentrale i låtene og åpenbarer seg fra første stund, i midtempo Vulcano. Låta har en fin groove, uten å være vanvittig groovy, hvis det gir mening. Versene er rolige mens det er mer krutt i refrengene. Rytmikken er herlig tung og de nevnte fete  riffene setter den ekstra spissen på det hele. Og det fortsetter omtrent slik, bare med ulikt tempo på  låtene. Samtlige spor funker godt, og dermed er det lett å konkludere med at skiva er en suksess.

8/10

Tracklist:

  1. Vulcano
  2. Stepping Stone
  3. As We Sell Our Soul
  4. You Can Have It All
  5. Loud Mary
  6. Drag Me Down
  7. Pornography
  8. Spellseeker