Ln Vwj5 Gx

Empire 21 "S/T"

av yngve

Empire 21 Album 400x400Selskap: Empire Records/Ulterium Records

Release: 2014

Her er det en liten skatt gjemt, om du liker melodiøs hardrock. 

Kanskje er hardrock litt feil å bruke, for det er en del metal her, men jeg føler at metal ikke helt dekker det bandet driver på med. Det som er helt klart her er at vi har med flinke karer å gjøre. Bare at gitaristen heter CJ Grimmark forteller en hel del, og det er mye bra gitarspill her. 

Musikken er drivende fet, ørlite progressiv, melodisk og bra arrangert. Om du husker svenske Moahni Moahna har de litt av denne greia over seg, denne fengende og kule blandingen av metal, hardrock og prog. 

Empire 21@Facebook

Vokalen er fantastisk til tider, både hvordan Ricard synger og hvordan han legger melodilinjene,. Det fenger sykt fett.

Det som slo meg bittelitt i starten er at måten de har bygget opp tracklisten ikke helt avslører hva de har av kvaliteter. Det er, om du er som meg, nødvendig å spille gjennom skiva en gang, og med godt fokus. 

Et par av låtene var ikke helt der oppe, men skiva er ganske så bra. Du vil ikke bli skuffet, og selv om jeg hadde ønsket et nivå opp på trøkk, tror jeg like gjerne det de har valgt av lyd fungerer bra som det er. 

Empire21@www

Jeg var usikker på om jeg skulle gå opp til åtteren, og jeg holdt meg på rett under, men karakteren ser sterk.

7,5/10

Tracklist:

 1. When You’re Falling
 2. I Can’t
 3. All Is Lost
 4. Traveler
 5. Empire 21
 6. 100 Nights
 7. Heard It All
 8. This is My Story
 9. Calling
 10. Would You
 11. No Matter What the Winds of Change