Tons Of Rock 2022 Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Empiresfall "A Piece To The Blind"

av yngve

Empiresfall 18Selskap: Iron Shield Records/PURE STEEL RECORDS

Release: 16.02.18

Tysk thrash, det forbindes ofte med rett fram og med skylapper.

Empiresfall har litt av dette, men har en feit riffhånd og en gitarlyd som fungerer bra. Vokalen derimot, den har litt å gå på.

Empiresfall@Facebook

Etterhvert som jeg jobber meg gjennom skiva, dukker det opp en del minner fra yngre år, når denne thrashen var i startgropa. Det er mye fet riffing her, og det er for meg det som holder skiva over vannskorpa. Og de vet at dette er en vinnerfaktor, for de bruker gitarene flittig i å friske opp låtene. Og jeg er svak for slikt :).

Men det er ikke et album jeg tror vil revolusjonere eller stå igjen som en bauta. Til det er det altfor mange som legger seg her av de yngre rekruttene i metalscenen. Det kreves litt mer enn en stødig riffhånd for å vinne meg over ihvertfall, de fleste bruker bare oppbrukte oppskrifter og slenger på et monster-/zombie-/scifi-cover. Empiresfall er greit for meg fordi jeg styrer unna de fleste av lignende band, men objektivt er det ett i mengden, og det holder ikke.

Litt av redningen her er at de ikke faller for fristelsen i å overgå halvtimen med spilletid.

Svak karakter.

6/10

Tracklist:

  1. The Descendant
  2. Betrayers
  3. In Decay
  4. Blood From The Sky
  5. Bloodshed And Chaos
  6. Wasteland
  7. Enemy Of Mine
  8. A Piece To The Blind