210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Enslaved "Roadburn Live"

av steinar selstø

Enslaved Roadburn LiveSelskap: By Norse/GORDEON

Release: 19.05.17

Innen de ekstreme sjangerne er ikke livealbum det mest gjengse, men at nettopp Enslaved leverer et slikt, med sin velkjente progressive bestanddel og tydelige inspirasjoner fra 70-tallets mange helter, er ikke noe sjokk. Og, heller ikke overraskende, gutta mestrer dette strålende.

Det er med dette albumet som med veldig mange livealbum: Er man fan av bandet det handler om, så funker skiva, forutsatt god lydkvalitet. Lyden her er helt knall. Låtene er ikke tuklet fryktelig mye med, kontakten med publikum er til stede og det er følgelig et trygt kjøp om man går til det skritt å svi av noen kroner på Roadburn Live

Det hele starter fortreffelig med kremlåta Building With Fire, en juvel blant mye edelt metal. Få låter har festet seg så godt i hjernebarken min som denne de siste årene. Når man svir av diskografiens ener som åpningslåt, får man jo umiddelbart oppmerksomhet, men samtidig vil det komme noen nedturer i etterkant. Jeg er ikke like begeistret for alt, og halvdelen fra og med Conwoys To Nothingness er sterkere enn den forut, åpningslåta til tross, men dette er naturligvis hundre prosent subjektivt. 

Enslaved@Facebook

Isa er strålende, og avslutningen med Immigrant Song er ufeilbar i Enslaveds hender. I mine øyne er låtvalget litt variabelt med andre ord. Det bør derimot ikke bety en døyt hva undertegnede mener om disse åtte låtene; liker du Enslaved, så settes denne på handlelappen. Dine favorittlåter er ikke lik mine, og Enslaved er et strålende liveband som har levert en strålende liveskive. 

8/10

Tracklist:

  1. Building with Fire 
  2. Death in the Eyes of Dawn 
  3. In Times 
  4. Daylight 
  5. Convoys to Nothingness 
  6. As Fire Swept Clean the Earth 
  7. Isa 
  8. Immigrant Song