Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Entropic Awakening "Epilogue"

av yngve

Entropic 21 (1)Selskap: Private

Release: 29.10.21

Soloskive, prosjekt, mørkt, svart, progressivt. 

Entropic Awakening@Bandcamp

Dette er et album som går fra det brutale til det vakre, med passasjer som bringer lytteren fra en melodisterk galskap til følelser og stemninger. Ta en låt som Covenant of the Condemned, der er det arrangert slik at man blir tatt med på håpløshet, vegger av brutalitet, lave rytmer med varme åretak. Spesielt funksjonelt var den såre og tragediefylte vokalen fra 03.43.

En av, om ikke, favoritten(e), var To Walk Amongst Vermin. Begynnelsen der er prima, dyster og rå, åpen og stemningsfull.

Det er en svart grunnmur her, men selv om det går unna til tider og man får et ganske mørkt dekke over seg, er det mye på albumet som pirrer og får meg til å holde fokus gjennom spilletiden. 

Vokalen er forresten gjort av en annen, Likelse. Det er mye spennende vokal på Epilogue, spesielt der man merker en anelse Devil Doll-vibb. Growl er bra, men det er de partiene som skjærer litt ut som våknet min interesse. Jeg er ikke så stor fan av den skrikete svartevokalen, som åpner Baleful Alteration, men som du leser i avsnittet under, er det aldri for lenge. Det tas relativt kjapt ned et hakk og man får en kledelig growlete utgave. Også låten vrir seg etter at den første syngingen er unnagjort. 

De rett under 40 minuttene debutskiva spinner, består av mer enn bare låter. Det er en reise, og det er veldig sjelden at man føler at det går i samme terreng. Det er mange ganger kløktig knekt opp, og man får følelsen av at man skifter og varierer på punkter akkurat der det trengs. Slik forblir Epilogue en reise, og jeg kan tidvis notere opplevelsen litt som å lese en bok eller se en film.

Produksjonen er krem, for meg som liker meg best i gamle dager er det nok litt pompøst og feilfritt, men det fungerer bra til denne typen musikk. 

Delirium: "The album is a product of personal perseverance - it was made entirely in solitude, from writing to production and
everything in between - save for the logo design and vocal performance which was gracefully contributed by Likelse. I think this uniform way of working has left a very strong, characteristic mark on the album, and makes it all the more near and dear to me personally.

As an excessively creative person, having an outlet for thoughts and ideas is crucial, and Epilogue is the result of an outpouring of creative energy over a significant span of time. The thematic inspiration for the album is drawn from an original work of fiction, yet the symbolic
undertones remain universally relatable."

7,5/10

Tracklist:

  1. Covenant of the Condemned
  2. Myruzo, Expunger of Pride
  3. Baleful Alteration
  4. To Walk Amongst Vermin
  5. From Whence Nightmares Emerge
  6. Ashes of Tribulation
  7. Shattering the Sphere of Accordance