C342cd6b 0dc1 45aa B22a D3aa66cbb9e5 Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80 Mt Reklame Banner 032353

Evergreys nye trommeslager (Oslokonsert)

av yngve

Parkteateret tar i mot svenskene til høsten, og der befinner det seg nå en ung sørlending som virkelig har slått seg opp og fram i de senere årene. Det er ikke bodyguarden til Evergrey vi snakker om, men trommeslageren. Jeg tok en liten prat med Simen om denne nye koblingen mellom Sverige og Norge.

Dato er 15. september, du finner detaljer på Facebook HER .

Evergrey@www

Det kommer nytt album fra bandet 7. juni, sjekk smakebit under her.

"Theories of Emptiness blander mørke, følelsesladede temaer med progressiv rock og melodisk heavy metal, noe som har gitt dem rykte som pionerer innen sjangeren og sikret deres tidløse preg på metal. Albumet tar lytterne med på en dyp musikalsk reise gjennom Evergreys karakteristiske lydlandskap. Albumet utforsker temaer som eksistensiell tomhet og indre refleksjon, noe som gjenspeiles i bandets kraftfulle melodier og fengende tekster."

Billetter er i salg HER .

Bandet skiftet nylig trommeslager, og det er ingen ringere enn Kristiansanderen Simen Sandnes (Timewaves, Shining, Arkentype, Temic m.fl.) som sitter bak settet framover.

Hvordan var ditt forhold til Evergrey før dette?

"Jeg ble introdusert for Evergrey i 2020 da jeg var i studio med Jakob Herrmann og spilte inn fem Arkentype-låter, samt gjorde forskning til min masteroppgave. Jakob har jobbet med Evergrey ved flere anledninger, og snakket utrolig godt om dem. Så Evergrey er egentlig relativt nye for meg, og jeg kjenner ikke deres katalog så altfor godt faktisk. Noe jeg synes er veldig gøy og spennende!"

Du har gjort mye forskjellig, hvordan er det å spille dette materialet kontra andre jobber?

"Her føler jeg meg veldig hjemme. Dette er nok den stilen jeg har absolutt mest overskudd på av alt jeg spiller og spiller med. Jeg pusher grensene mine mer med mange av mine egne prosjekter, mens dette er ren komfortsone nesten hele tiden. Er vel kun introen og verset på A Silent Arc jeg har behov for å repetere en god del, men det henger også mye sammen med at jeg har vært nødt til å trene opp dobbelpedal-chopsene mine fra scratch etter jeg var nær å møte den berømte veggen i fjor! Ellers er Evergrey-materialet utrolig gøy å spille, og jeg gleder meg veldig til å spille dette live med gutta!"

Hvordan kom du i kontakt med deg, eventuelt, hvordan kom de i kontakt med deg? Hadde de hørt om deg via noe(n)?

"Det var Vikram Shankra fra Tom Englund sitt andre band Silent Skies som anbefalte meg. Vikram og jeg spilte sammen på Ross Jennings sin soloplate A shadow of my future self, og har vel egentlig alltid vært gode kollegaer via sosiale medier. Da navnet mitt kom på bordet hadde visst de fleste i bandet allerede sett en del snutter av meg som Jakob Herrmann hadde delt fra da jeg har vært i studio med ham, så navnet mitt var kjent for dem fra før. Vikram satte Tom og meg i kontakt, og de spurte om jeg ville gjøre en audition for dem!"

S Imen Sandnes 23

Og det å gå inn i et så etablert band, og lære så mange låter på en gang, det er bare piece of cake for deg eller?

"Til første øving hadde jeg forberedt rundt 18 låter. Det kan være litt vanskelig å sette seg inn i så mange låter, spesielt når det er helt ukjent materiale. Spillemessig er ikke noe av låtene en utfordring, og jeg har heldigvis sluppet å bruke mye tid på å pugge mange deler og repetere ting om og om igjen, men den største utfordringen er jo å huske alle låtene.

Jeg lærte meg skallet av alle låtene til første øving som var i begynnelsen av april, så har jeg jobbet med å få inn en del viktige detaljer som er lettere å få inn når man kan låtene skikkelig. Så er det jo også noe med å gå inn i et band som er veldig vant til å ha ting på en spesiell måte. 

Jonas og jeg har veldig forskjellig spillestil, og vi spiller på beatet veldig forskjellig. Jeg pusher naturlig og han ligger bakpå naturlig, så det har jo vært en tilvenningssak for guttene å spille med en trommis som skal fremover uansett hva! Så har jeg også måtte holde meg litt i skinnet fra å ikke gå altfor bananas med trommefill og prog-finter som jeg typisk gjør, siden jeg er vant til at skal være sånn fra de andre prosjektene mine som Temic og Shining. Men alt i alt så har dette bare vært velstand fra første øving med guttene!"

Heftig turne du henger deg med på, Oslo til høsten, hva kan folk forvente?

"Ja, og så slippes jo også en ekstremt omfattende Europa-turné også veldig snart. Jeg skal gjøre 92 shows med gutta i år, det blir veldig gøy.

Det er et nytt show vi tar med oss i Skandinavia og Europa. Et mye mer gjennomtenkt show enn det har vært tidligere med stage props, visuals, lys og lyd som jeg også kommer til å ha mye regi på. Folk kan forvente å se en norsk versjon av Animal fra The Muppet Show sitte bak og driver bandet fremover! Jeg gleder meg i alle fall helt ekstremt til å spille med gutta på hjemmebane!"

Simen Sandnes@www