H Madd

Exciter til Fosser (01.06.19)

av yngve

Exciter Oak 19Den kanadiske thrashtrioen stikker innom Oak Metal Club. Jeg måtte jo sjekke innom Jostein på Oak og finne ut litt rundt denne bookingen.

Hva er ditt forhold til Exciter da Jostein? Når, hvilke skiver?

"LIDENSKAPELIG! Jeg har likt de siden debuten, Heavy Metal Maniac, kom i hus i 85 :). Etterfølgerne, Violence & Force, Long Live The Loud og Unveiling The Wicked lige så. Det er nok denne oldschool-greia som ikke slipper taket, hehe."

Oak Garage@Facebook

Oak har rykte på seg i å behandle banda godt, er dette kanskje noe av grunnen til at dere får slike band til en låve i Fosser? 😊

"Lite visste vi vel om at denne litt store dobbeltgarasjen/verkstedet skulle bli noe band nå kjemper om og få spille i, det ser vi jo på trykket fra utenlandske turneer og også fra Norge :). Oak har vel fått ordet på seg til å være, og ha blitt, en litt sånn kultgreie i følge bookingmanageren og band. Greia å besøke en privat adresse midt i en turne, der ting er på stell ridermessig, og i tillegg få en feel av fridag, det gjør noe spesielt med opplevelsen. 

Og det gjelder også for publikumet som kommer hit. 2- 3 minutter etter at uteområdet åpner på våre konserter, er de ca. 80 sitteplassene opptatt. Her får folket også en veldig sosial opplevelse. 

Utad er vi visst profesjonelle ifølge band som er her, men i alt i en liten skala. Intimiteten og trykket på en liten scene som på Oak, og da med top notch innleide PA og profesjonelle lydmenn, er viktig. Stor takk til Espen Jamne Van Groningen og Thomas Thøner Haugland som er våre faste lydmenn, og som bidrar på alt de kan få vridd til. Dette i tillegg til en egen fet backline gjør vel også mye til at artistene kommer litt til dekket bord, og at de stoler på oss og tar sjansen på å komme.

Jeg vil også nevne møtene bandene her oppe får med sine fans, å sitte ute i vikingstua vår med gamle favorittband og skravle, det er ikke så lett å få til inne i Oslo. Her menger band seg stort sett med folket under hele oppholdet, og alle band ser alle spille."

Forventer du at dette selger ut? 

"Det får vi håpe at det gjør. Gjennomsnittsantallet har steget for hvert år og Equinox solgte ut på 9 dager, så vi venter nok trykk tror jeg, når  disse gamle legendariske gutta kommer."

Og eksklusiv konsert med kanadierne i 2019, i Norge, det smaker bra?

"Veldig moro at Jon Von Enger i Live Wire tenkte på oss her. Vi tar jo normalt ikke kontakt med noen band egentlig, så ja, det betyr veldig mye for oss som frivillig organisasjon at legendariske band som Exciter vil hit opp. Et klapp på skuldra for at vi bidrar med en metalscene som behandler band likt uansett om de er support eller headliner (slik konseptet er hos Heavymetal.no også :) - Yj). Dette har band og metalheads sett når de har vært her, og det gjør vel til at vi får ta del i denne litt eventyrlige opplevelsen. 

Takk til alle Oakere og alle besøkende for at dere er med på og lage metaleventer her oppe på Oak . Til dag også mann, uten deg Yngve, hadde ikke vi som metalheads fått med oss så mye. ❤ RESPECT!"

Tusen takk mann, right back at ya! Sjekk inn på linken i starten av artikkelen for billetter, støtt opp!

Foto: Laura Collins-Music  Photography

Exciter 19 Laura Collins Music Photgraphy