Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Fading Bliss "From..."

av arni sørlie

321454 592647010759361 202622946 NFull tittel: "From Illusion to Despair"

Selskap: Mighty Music/ Target Distribution

Release: 19.06.13

Åhh, snakke meg om å dryle musikk på plate, og finne matchende cover....og ja, ikke nok med utsiden, belgiske Fading Bliss disker opp med innercover som ihvertfall ga meg en skikkelig iver etter å høre hva som skjulte seg på selve cd-en! Det er kult når man får en skikkelig pakke i hende, og det er helhet å spore allerede før man har hørt musikken, kult!!

Altså, gjett tre ganger....hahh, så du tipper doom på første, smart! Det er akkurat det Fading Bliss leverer på sin debut. From Illusion To Despair er en klassisk doomskive som jeg vil tror hadde klatret opp med de store fra den klassiske epoken på begynnelsen av 90`, hvis den kom da.

Det hele begynner med en vakker fele, som i grunnen allerede etter kun få sekunder setter standarden for hvilken type doom vi skal få servert. Det mates etterhvert på med piano, gitarer, mannegrowling, klassisk damehals, men mest av alt...stemning! 

Jeg syns personlig at noe av doomen jeg hørte på for over 20 år siden i dag blir litt spinkel, og heldigvis klarer Fading Bliss å krydre sin doom-mixture med nok variasjon til at man hører hele platen uten å kjede seg. Skal det utsettes noe på noe, må det være at vokalen til Mèlanie er litt...hmm....hverken mer eller mindre, helt streit, mer konsing på tone enn sjel i selve syngingen. Flisespikkeri helheten tatt i betraktning, men det sier kanskje hvor mye annet kjekt det er for øret å høre på platen.

Det er variert tempo og variert stemningsleie på visene, det er en fin variasjon mellom vokalistene, akkurat passe fordeling av pådriv og nedpå-temaer... Men selv om man hører hvor inspirasjonene kommer fra (nevnte jeg Mdb, ToT..og alle i den gata fra epokens gullalder?), så er det en flott doomskive vi får servert -hurra!

8,5/10

Tracklist:

  1. Ilusion
  2. Fading Bliss
  3. 1462-part I
  4. Chant the Ruines
  5. She Evil
  6. 1462-part II
  7. The Pretender
  8. A Walk to Despair

Fading Bliss@Reverb Nation

Fading Bliss@Facebook