Rockforums B 80x500 210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Faustcoven "In The Shadow Of Doom"

av steinar selstø

Faustcoven 18Selskap: NWN!

Release: 31.07.18 

Ting tar tid i Faustcoven-leiren, og det er nok best slik. Når det meste står og faller på en mann, er det naturligvis langt å foretrekke sporadiske utgivelser med livets rett enn hyppig fjas. 

Og livets rett, det har Faustcovens fjerde fullengder så definitivt. Som en litt ensom pussighet i den norske metalfaunaen står bandet fjellstøtt ikke bare grunnet egenart, men også fordi atmosfæren er fengslende og låtene holder et svært høyt nivå. Skiva fortsetter i det samme sporet tidligere utgivelser har befunnet seg, og fans av Gunnar Hansens kreativitet kan dermed kjøpe skiva blindt. 

Med andre ord, Faustcoven sysler fortsatt med en form for skitten og mørk metal der tempoet varierer stort og der black/doom gjerne brukes som sjangerbenevning, forståelig nok. Produksjonen er herlig organisk og man hører nesten svetten dryppe på gulvet idet trommisen pisker skinn. Samtidig som dette er upolert er det ikke et necro og vanskelig lydbilde å lytte til. Alle instrumentene er distinkte i miksen, og det er lett å la seg fenge av blant annet bassrytmene. 

Herr Hansen har i tillegg flere vesentlige attributter i sitt musikalske arsenal. Han har nese for riff, noe starten på Sign Of Satanic Victory vitner om i klartekst. Vokalen hans er diabolsk, markant og litt annerledes. Gitarsoloene er flotte og tilfører melodi og de blir ekstra effektfulle takket være denne deilige gitarlyden man har fått til. Dessuten groover trommis Johnny Tombthrasher solid, og han bidrar godt når låtene drastisk endrer karakter med finfine overganger. 

Noen minus? Tja … Jeg synes nok at de sakte partiene, til tross for deres funksjon som kontrast som beriker totalen, kan bli noe vel monotone og intetsigende. Men, Faustcoven drar heldigvis ikke ut disse partiene i det uendelige. Snarere tvert imot. Det dukker ganske snart opp en solo eller låta tar en annen vending slik at jeg lar meg fenge igjen. Sistelåta er heller ingen høydare. Totalt sett langt flere plusser enn minuser med andre ord, og skiva bør dessuten ha lang levetid, for ikke å si uendelig lang. 

8,5/10

Tracklist:

  1. The Wicked Dead 
  2. The Devil's Share 
  3. Yet He Walks 
  4. Marching in the Shadow 
  5. Sign of Satanic Victory 
  6. Lair of Rats 
  7. As White As She Was Pale 
  8. Quis Est Iste Qui Venit