Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Filthgrave "Desecration"

av steinar selstø

Filthgrave 17Selskap: Private

Release: 08.08.17

Filthgrave er et nytt norsk band. Som bandnavn og titler antyder, her er intet nytt under solen. 

Demoen er absolutt lovende, og det blir interessant å se hva bandet makter å få til framover. Uttrykket er selvsagt rått og skittent, noe det helt sikkert kommer til å fortsette å være om man skulle komme seg til albumstadiet. Som en demo låter dette helt kurant, men det er helt klart ting å jobbe med lydmessig dersom man skal ta steg framover, blant annet når det gjelder gitarlyd og hvor markant vokalen er i miksen. Men, den slags bør ikke hindre noen i å sjekke ut et band som befinner seg på nevnte demostadium.

Essensen er black metal av den riffbaserte sorten, men inspirasjoner fra både death og sint thrash kan spores. Det er dermed ganske god spennvidde på materialet. Låtene er samtidig tilstrekkelig varierte i seg selv til at dette aldri blir kjedelig. Et annet positivt trekk, som gjør at jeg har tro på at Filthgrave kan bli riktig bra med tid og stunde, er kvaliteten på overgangene. Det meste flyter sømløst og framstår som naturlig og dynamisk. Vokalt er det også god variasjon, med deathgrunts og en grim vokal som veksler på og som også jobber simultant, hvilket er det mest originale trekket.

Litt krydder er inkludert, av velkjent karakter må det legges til, og dette settes pris på. Kirkeklokker innledningsvis, noen ugher ala Tom Warrior og også litt Deathhammer-hyl mot slutten. Ikke spesielt genialt tenkt eller utført, men det funker og går hjem om man er glad i klassiske metalband.

Først og fremst er det mye å hente på riffkvaliteten dersom Filthgrave skal bli et band som virkelig er verdt å følge tett. Som låtskrivere vises helt klart positive ting og uttrykket er kult. Lovende saker altså …

6/10 

Tracklist:

  1. Desecration of Hallowed Tombs 
  2. Possession of the Corpse 
  3. Worship Baphomet 
  4. Reaper of Evil