C342cd6b 0dc1 45aa B22a D3aa66cbb9e5 Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80 Mt Reklame Banner 032353

Filthgrave "Necromantic Rituals"

av steinar selstø

Filthgrave 19Selskap: Private

Release: 04.11.19

På sin andre utgivelse viser Filthgrave kvantesprang i riktig retning. Dette er beintøft, enkelt og greit!

Filthgrave@Facebook

Jeg måtte grave fram demoen fra 2017 og samtidig hva jeg skrev om den. Et par gjenhør åpenbarte at jeg nok hadde vært i overkant snill da jeg skrev anmeldelsen den gangen. Sammenliknet med denne EP-en er det mye som er bedre nå. Mye, mye bedre ...

Kanskje mest åpenbart av alt er faktumet at lydkvaliteten er oppjustert mange hakk, fra det som riktignok var en demo. Gitarlyden er herlig, ikke minst merkbart på soloene. Totalen høres også langt bedre ut enn sist, og her kan man si at lyden løfter låtene, ikke motsatt. Det er mørkt, det er akkurat passe røft og skittent og samtidig er det trøkk i massevis.

Så er det fint å registrere at Filthgrave tilsynelatende har lagt seg i selen og jobbet hardt med riff, for også her scorer man klart bedre enn sist. Når mange solide riff kombineres med guttas teft for gode overganger og variert og fengende rytmikk, er mye gjort. Archetype Of The Strong viser dette tydelig. Låta beveger seg fra herlig groove i starten via intensitet etter en stund, anført av trommisen, før man igjen rytmisk er tilbake der man startet. Miksen sitter som et skudd. Stort pluss fortjener bandet dessuten for den melodiøse slagsiden man viser med jevne mellomrom og ikke minst for enkelte partier der leadgitaren får stjele oppmerksomheten. Det er flust med gode ideer her og komplett umulig å kjede seg.

Old school black, sier bandet selv. Man virker å være veldig klar over hva slags vei man ønsker å gå, og godt er det, for dette smaker fugl og gir store forhåpninger for hva framtida bringer. Ingen grunn til endringer, bare finjusteringer. Fans av røff og riffbasert metal med melodiske innslag bør utvilsomt sjekke ut EP-en. 

8/10

Tracklist:

  1. Evil Eternal
  2. Screams from the Bottomless Pits
  3. Archetype of the Strong
  4. Mark of the Dying