Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Flotsam And Jetsam "S/T"

av yngve

Flotsam And Jetsam Digipak 37266071 FrntlSelskap: AFM Records

Release. 20.05.16

Phoenixthrasherne har levert ett av sine beste album.

Dette bandet, i likhet med Death Angel, som jeg nylig anmeldte, har evnen til å se framover og ikke gå i loop. Dette bandet har vært standhaftig, Flotsam And Jetsam overlevde det tøffe 90-tallet og har vel levert på det jevne siden debuten i 86.

Det Flotsam fikser, i motsetning til slik jeg vurderte Death Angels nye skive, er å hamre inn en så solid utgivelse at det ikke er langt unna en av de beste i diskografien. De par første er selvsagt der oppe, og en eller to til, men denne selvtitulerte ferske saken tror jeg nesten jeg rangerer på tredje eller fjerdeplass. Det er godt gjort. 

Lyden, låtene, vokalen, drivet, alt stemmer her. Skiva kan spilles om igjen og om igjen og hvor man oppdager nye ting hele veien. Flere av sporene er sterke i å skape en identitet, låter man husker og digger, som man vil høre igjen, som har refrenger og verslinjer man nynner på. 

Caught red handed, With a smoking gun,  With a smoking gun.

De ligger fortsatt og vaker mellom thrash og power, disse melodiene, vokalinnslagene, soloene. Dette er prima metal bakt inn i thrash, og det blir ikke kjedelig i det hele tatt - jeg koser meg gjennom hele spilletiden. 

At Iron Maiden er en inspirasjon er ikke veldig vanskelig å høre, derfor er det litt kult at de kjører ut en låt som Iron Maiden, og at det både låter Flotsam og Maiden på samme tid :). Dette kunne ha vært låten de snublet på, men denne er knall den også.

Ett av årets beste så langt. Sterk karakter er det ingen vei utenom denne gangen.

8,5/10

Tracklist:

 1. Seventh Seal
 2. Life Is A Mess
 3. Taser
 4. Iron Maiden
 5. Verge Of Tragedy
 6. Creeper 
 7. L.O.T.D
 8. The Incantation
 9. Monkey Wrench
 10. Time To Go
 11. Smoking Gun
 12. Forbidden Territories