Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Forcefeed Horsehead "Deux"

av ruben haug

1383563 746071978745612 270002449 NSelskap: Negative Vibe Records 

Release: 17.03.14

Forcefed Horsehead har jeg skrevet om tidligere, da i form av bandets selvtittulerte demo fra 2011. 

Bandet kommer fra Oslo og huser blant annet medlemmer med fortid fra Deject og et par fra Snakes in Southern Flames. Vi snakker death metal, og Deux ble gitt ut i form av en kassett, akkurat som demoen. Slikt liker vi. Fire hover i været for det!

Musikken er rett fram, hardtslående og et skikkelig røsk i balla. Reindyrket death metal er det dog ikke, musikkener ispedd små doser punk og hardcore, noe som er med på å løftet drivet og trøkket det lille ekstra. Det oser testosteron av bandets musikk, og dette er metall lagd for livespilling. Skikkelig travmusikk.

Forcefeed Horsehead sparker der det gjør vondt, og de gjør det med en skikkelig oldschool attitude. Riffene sitter, og rytmeseksjonen er like suggerende som den er heftig. Vokalen er slik vokalen til Erik alltid har vært; upåklagelig. Det er en skikkelig deathvokal der i gården ja. Hva lyd og produksjon angår kunne begge med fordel vært hakket bedre, men samtidig digger jeg at det er såpass råttent som det er.

Dette er enkelt og greit nesten 22 minutter med deilig og rå dødsmetall som fenger og underholder. Med en  låttittel som Eating is Divine kan man jo ikke annet enn trekke på smilebåndet, spesielt når en kjenner til guttas apetitt.

Skål folkens, gleder meg allerede til neste trav!!!

Forcefeed Horsehead@Facebook

7,5/10

Tracklist:

  1. Eating Is Divine 
  2. Doing the Dead 
  3. Double Nuclear Winter 
  4. An Ego of Cosmic Proportions 
  5. Bloodshine 
  6. Alcohol 
  7. Cock Lightning