Karmøygeddon 23 B

From Below "I Arise"

av yngve

From BelowSelskap: Private

Release: 25.04.15

From Below@Facebook

Arendalsbandet stakk til meg en demo for litt siden. Jeg mener å ha lest at releasdatoen notert over er korrekt, men samtidig er 2014 notert bak på promoen, bare så vi har nevnt det, vi er jo nerder :).

Jeg så From Below to ganger på en dag nettopp, i slutten av september under årets Minor Discomfort-festival. Live var det en ok opplevelse, på skiva er det litt annerledes, og ikke alle låtene traff meg.

Det jeg noterte underveis i lytteprosessen var for eksempel at det var sporet Our Last Waltz og siste ut, The Pyramid, som stakk av med de lengste stråene. Litt av grunnen var at disse var litt mer thrasha. På åpningssporet følte jeg av og til at rytmikken ikke helt tjente bandet, at noe av det som var her kunne ha vært tøffere uten disse innslagene av blasting/kjappe skarpslagene. Jeg likte de live når de var litt tunge, groove, det var her bandet fungerte best på skive også. Og Pyramid hadde et snev av denne svenske melo-greia, spesielt i riffene og gitarlyden, som låt bra.

De spriker litt i stil, men er såpass rutinerte at de greit kommer i mål synes jeg. De er vekselvis moderne groovemetal og et litt hardt thrashband, om de velger å konsentrere energien og rendyrke framover vet jeg ikke.

Lydbildet er hardt og litt kjølig, jeg hadde nok personlig ønsket meg litt mer tyngde, men det er også et lydbilde som kler opp en del av innholdet på I Arise veldig godt. 

Mulig jeg gikk for mye inn i materien, og brydde meg om ting som egentlig er uvesentlig? Mulig man bare skal trå til og spille høyt, bange og hive neven i luften? Da har From Below mye å komme med, men jeg holder fortsatt en knapp på at de er ørlite sprikete i stil.

Skiva er bra den, i sitt hjørne er det ingenting feil med dette. 

6/10

Tracklist:

  1. I Arise
  2. From The Depths
  3. Indoctrination
  4. The Howling Sermon
  5. Our Last Waltz
  6. The Pyramid