Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Furze "The Presence…"

av steinar selstø

Furze 18Selskap: Polytriad

Release: 24.08.18

Man vet aldri helt hva man blir servert fra Furze, sett bort fra at det verken blir A4 eller polert. 

The Presence… er i den forstand som forventet.

Furze@Facebook

Forrige skive, Baphomet Wade, var en strålende oppvisning i fete riff. Woe J. Reaper har dette i seg. Samtidig liker han å eksperimentere og drar gjerne ut på oppdagerferd der riffene ikke står like sterkt i sentrum. Denne gangen satt skiva lenger inne sammenliknet med sist. The Presence… er ikke beæret med like umiddelbare låter og riff. Med tid og stunder har sakene likevel satt seg godt og materialet viser atter en gang at Furze er verdt å følge med på. 

Spennvidden er god, fra raske rakkere som In Blood By Metal og The Doom, via seigere og tyngre Bat Cobra, den tilsynelatende improviserte gitarklimpringen i Zarathustra's Overkill og ikke minst Drammadur, et kort mellomspill der herr Reaper leker seg med gamle synther. Plasseringen av låtene er dessuten slik at de blir ytterligere virkningsfulle da det skapes en tydelig kontrast til foregående låt. Riffet i Soul`s Fire treffer for eksempel ekstra godt fordi det kommer rett i etterkant av merkelige Drammadur. Nevnte Bat Cobra, en 8-minutters sak, er for øvrig skivas klare ener. Her vises doom-inspirasjonen tydelig, og dynamikken, flyten og variasjonen er strøken.

Vokalen brukes heller lite. Fokus er altså hovedsakelig på riff, låter og, vi snakker jo om Furze, genuin, organisk produksjon. Selvsagt vil skiva være best på vinyl.

8/10

Tracklist:

  1. The Presence... 
  2. The Doom 
  3. Midnight Roar 
  4. In Blood by Metal 
  5. Bat Cobra 
  6. Space Scars 
  7. Drammadur 
  8. Soul's Fire 
  9. Zarathustra's Overkill 
  10. Home in Hell