Tonsofrock-heavymetal.no-500x80 Bolverk%2023

Ghost Avenue, melodisk hardrock på John Dee (05.04.14)

av yngve

1689729 10151852141302343 539937366 NGhost Avenue fyrer av melodisk hardrock på John Dee førstkommende lørdag, det fordrer selvsagt en prat med bandet.

Tidligere gikk dere under navnet Ghost, men endret dette til Ghost Avenue. Ghost-navnet ble plutselig kuppet? :) Var svenskene grunnen til at dere valgte å skifte?

"Ja, det var det. Vi var innom å skifte navn helt også, men Ghost betydde så mye for oss alle at vi valgte å beholde det som hovednavn."

Det er snart klart for konsert på John Dee, dette er en releasekonsert for skiva som kom i fjor? Om så , hva har tatt tid?

"Vår trommis Petter fikk barn som den siste av oss :). Og vi ville spille på et kult sted, og dermed måtte vi vente såpass med å få booket oss inn. John Dee er et populært sted."

Og dere finansierer hele greia selv? Eller får dere drahjelp fra selskapet? Om i verste fall det ikke går i pluss, har dere økonomiske muskler til å tåle et eventuelt tap?

"Ghost Avenue består av resurssterke rockere som ønsker å ta hobbyen så langt som mulig. Vi sparer på en bandkonto som vokser i takt med pensjonsfondet, men det brukes nok mer enn handlingsregelen hos oss ;)."

 Når vi er inne på selskapet, hvordan kom dere i kontakt med denne gjengen? Kjente dere andre norske band på labelen eller kontaktet de dere?

"Vi ble kontaktet i forbindelse med utgivelsen av The Engraving i 2010. Vi ble da enige om at vi skulle spille inn vårt nye album med Pitch Black Records i ryggen.

Ghostavenue FrontPlanlegger dere flere konserter nå framover? Eller er det denne ene store greia for øyeblikket?

"Vi har ikke flere konserter spikret i 2014, men vi tar gledelig i mot alle invitasjoner."

Sjekk bandet på Facebook eller sjekk hjemmesiden for info om du vil booke eller komme i kontakt med gjengen.

Hva kan folk forvente om de møter opp på John Dee 5. april?

"Ca. 90 minutter med fengende melodiøs hard rock/heavy, twin guitars som ploger vei for et velsmurt batteri og bass. Og en vaskekte heavy vokalist som gir alt i hver takt!"

Og blir det kun dere eller ser dere for dere et supportband? Noen ganger er jo det lurt for å trekke folk, spesielt lokalt forankrede band pleier å være til god hjelp.

"Vi har jobbet hardt med å få folk til å møte på John Dee, og vi håper selvsagt at det kommer noen vi ikke kjenner fra før. Vi ønsker å spille alene siden dette er en releasekonsert."

Hvorfor John Dee? Det er jo ganske stort for et lite band? Eller har dere nok bagasje til å forsvare å leie denne salen?

"Vi mener at etter to album, hvor verden utenom Norge spesielt har gitt oss gode tilbakemeldinger, fortjener Oslo og John Dee å få høre oss live. Vi vet vi kan levere og håper på god stemning!"

Og hvordan har tilbakemeldingene vært på skiva så langt? Jeg jobbet jo litt med dere når dere het Ghost, men har ikke disse skriveriene tilgjengelig i skrivende stund dessverre :)

"Vårt siste album, Ghost Avenue, har høstet gode anmeldelser. Disse kan man lese på vår hjemmeside ."

Og detaljene, hva må folk forholde seg til? Pris, dato, sted, alder, tid?

"Lørdag 5. april 2014, dørene åpner 20:00. Aldersgrense18 år og billettpris i døren er kr 150,-."

Sånn, da stiller du om dette kan være interessant. Og vi leser følgende på Rockefellers hjemmeside: "Etter mange år med hardt arbeid har det endelig løsnet for det norske hardrock-bandet Ghost Avenue. De albumdebuterte i 2010 med The Engraving, og nå er oppfølgeren Ghost Avenue her. Albumet har høstet sterke anmeldelser fra det store utland, og hvis du setter pris på melodiøs hardrock med catchy låter - er dette en konsert du ikke bør gå glipp av."