Karmøygeddon 23 B

Gnida "R.A.K."

av steinar selstø

Gnida 20Selskap: Private

Release18.10.20 

Łukasz Krzesiewicz har hatt fingrene sine borti mangt og mye når det gjelder de ekstreme sjangere. Tatt i betraktning at dette er det tredje albumet fra Gnida, er det ikke helt urimelig å anta at dette er et av de viktigste bandene for ham personlig.

Med seg på skiva har han tre bandmedlemmer til, og sammen dundrer kvartetten på med et bein stående i grindcore og et i death metalen. Et raskt blikk på tracklista, kombinert med vissheten om en spilletid på drøye 22 minutter, hinter klart mot grindcore. Sjangerens forkjærlighet for komposisjoner på bare noen få sekunder tas da også vare på. Man heller klart mest i den retningen kontra death metal, og ikke bare spilletidmessig. 

Gnida@www

Samtidig som mye av innholdet passer best i grindcore-båsen er det noe litt kontrollert over det hele som vil tiltale den delen av death metal-fansen som verken trenger 5-minutters rifforamaer, melodiøse perler eller dystre og atmosfæriske dødskvad. Gnida er definitivt rett-i-trynet, men altså ikke i form av det komplette galskap eller en kakofoni av tilsynelatende kaos, slik en del undergrunns grindcore kan føles. Låtene er tydelige i struktur og appellerer umiddelbart til headbanging. Vokalmessig holder man seg unna far-out skrikene som kan dukke opp innen grindcore, og dette gjør selvsagt også sitt til et mer tilgjengelig uttrykk. 

Så skorter det litt på store mengder kremriff og knallåter. Man er ikke helt Rotten Sound, for å nevne et band i samme noenlunde leia som er noen hakk over. På sitt beste er det dog absolutt verdt å sjekke ut Gnida, og spor som Gnida, Cat The Pervert og Cancered treffer veldig godt i all sin energiske prakt. 

6,5/10

Tracklist:

 1. Reeks of Death
 2. In the Name of Scat
 3. Cocktus
 4. R. A. K.
 5. Dermofuck
 6. Cancered
 7. Drug Lord
 8. Corpulent John
 9. Hailstorm
 10. Gnida
 11. 1013
 12. Antisocial Outcast
 13. Ferry to Hell
 14. Cat the Pervert
 15. Lipoptena Cervi
 16. Fantomas