Green Carnation + 2 (Kristiansand, 29.12.23)

av yngve

Green Carnation Kristiansand 230922 Fotograf Lisa Mari Bynes (2)

Bilde, fotograf: Lise Mari Bynes

Sammen med to supportband stiller GC på Kick Scene i desember.

Banda som supporter er Communic og soloprosjektet til Michael Krumins fra Green Carnation. 

Pressemelding: "Green Carnation  returnerte i september til Norge etter et svært suksessfull tokt i USA i høst, og avslutter 2023 på hjemmebane og Kick 29. desember med sin eneste konsert i Europa i sin vante, ikke-akustiske musikalske drakt."

Vokalist Kjetil forteller at Kick er viktig for Kristiansand, og at framtiden til livescenen er usikker. "Vi vet jo alle at fremtiden til den viktigste klubbscenen i byen de siste tiårene står i fare. Nå er det initiativer for å beholde Kick som scene, og vi har lyst til å lage en skikkelig helaften i den progressive metallens tegn, og på den måten vise vår støtte til initiativet."

"Green Carnation er kjent for å presentere overveldende soniske så vel som visuelle gåsehudopplevelser på sine konserter, og vil på Kick presentere et live-sett som fikk bortskjemte amerikanske ProgPower-ører til å gå av hengslene senest i september."

Dette er bandets første ikke-akustiske konsert siden 2017, som ihvertfall jeg ønsker velkommen. Mer fuzz! :).

***

Communic kjenner de fleste godt til, trioen fra Mandal har levert flere gode skiver og gjort mange gode konserter. "Trioen har vært å regne med siden 2003, og feirer dermed et 20-årsjubileum med konsert på Kick på årets tredje siste dag."

"Gitarvirtuos Michael Krumins er et kjent navn for kjennere av Green Carnation. Han er med i den utvidede Green Carnation-familien, og ga i 2023 ut sitt debutalbum Infinity, som har høstet strålende kritikker i hele verden. Michael åpner kvelden med låter fra sitt debutalbum."