Haiku Funeral "Nightmare Painting"

av harald

Large 244 Hf Album CoverSelskap: Aesthetic Death 

Release: 31.10.12

Etter å ha anmeldt musikk i en 13-14 års tid, begynner det og bli en del rart man har måttet høre gjennom. Jeg haralltid skrevet om det jeg har blitt tilsendt, uansett, og enkelte ganger tenker jeg "hvorfor sender plateselskapet dette til oss"? Greit nok at bulgareren og amerikaneren bak Haiku Funeral har lagd ekstremt mørk musikk, men dette har veldig lite med metal å gjøre. Så, før du leser videre, dette er en anmeldelse av en plate som
inneholder omtrent null metal, men mye elektronikk, bass, hvisking og en stemning jeg tilskriver goth`en. Presseskrivet som fulgte meg plata gjorde meg ganske så nysgjerrig, jazz-funk black-doom ambient hybrid høres jo unektelig snodig ut. Men det spiller de altså ikke...

Haiku Funeral låter ikke som noe annet jeg har hørt som jeg kan komme på. Introen og oppfølgeren Blacklight Amniotic Erotica er småkule saker som gir små forhåpninger om at dette kan være hørbart. Stemningsmessig er de to veldig gode og, musikalsk er de innenfor min komfortsone. Men så sklir det over i rolig doomtempo uten å være doom, bare langtekkelig og kjedelig elektronisk vissvass med en blanding av hvisking og snakkende synging/snerring. Det er tidvis ufattelig kjedelig og intetsigende, det hjelper ikke hvor mørkt de får det til å bli med bassen sin.

Bassen må jeg dog nesten trekke fram, for bassarbeidet på plata er til tider ganske så kult. I mangel på gitarer må man jo klamre seg til noe. Men kulebassganger her og der er ikke nok til å redde plata fra mange kommende årmed støvsamling i hylla.

Det er et spor til som jeg finner hørbart, Heavy Breasted Innocence. Snodig nok de to sporene med mest fart i som faller best i smak, men ei heller de gjør meg til noen fan.

Det blir litt for ekstremt i lengden for meg dette. Men digger du elektronisk hardcore goth, om det fins noe slikt, er dette sikkert i din gate! Artig å ha hørt, men platas skjebne her hjemme er forseglet.

Sjekk ut noen låter på selskapets hjemmeside.

2,5/10

Tracklist:

  1. The Nightmare Door 
  2. Blacklight Amniotic Erotica 
  3. Scorpion Ritual 
  4. Behemoth Rising 
  5. Raining Nightbirds 
  6. The Flags Of A New Empire Burn 
  7. Death Poem 
  8. Heavy Breasted Innocence 
  9. Your Heart A Black Tunnel 
  10. Damnation

Haiku Funeral@www