Halestorm (Oslo, 13.11.23)

av yngve

Halestorm Oslo 131123 Foto Boris Danielsen (1)

Alle bilder: Boris Danielsen

Tekst: Christoffer Dreyer

En mandagskveld i Oslo stopper ikke det Lzzy Hale og gutta hennes i det amerikanske rockebandet Halestorm fra å fylle Sentrum Scene til randen med en konsert som var utsolgt flere måneder i forveien.

Bandet starter med en kort versjon av Raise Your Horns, som går smidig over i I Miss The Missery, og dermed er showet i gang. Noen toner drukner litt, og Hale virker ikke helt i topp form med det samme, gitarene høres noe ujevne og det er vel mye telefoner oppe under åpningslåten. Heldigvis tar det seg ganske rast opp under bandets andre hardtslående låt Love Bites (So do I), og selv om mikrofonene ennå har problemer med å fange alle tonene, får Hale virkelig revet seg i denne, samtidig som salen er litt mer deltagende på klapping og synging.

Halestorm Oslo 131123 Foto Boris Danielsen (12)

Bandet skaper god stemning med både klassikere og nyere sanger, alt med god driv frem til ca. halvveis ut i settet, hvor tempoet og stemningen tas ned med Terrible Things. Dette fortsetter over de neste sangene frem til en litt så som så-trommesolo, hvor Arejay Hale får vist seg litt fram i Beetlejuice-drakten sin med sort og hvitstripete dress og lysende grønt hår. Selv om trommesoloen ikke er på langt nær det beste jeg har opplevd, er det ingen tvil om at Arejay Hale er en showman. Han initierer til Queen-låta We Will Rock You, før han drar frem de to største trommestikkene du har sett for å avslutte soloen sin.

Etter trommesoloen får vi tre vesentlig kjappere låter enn det vi fikk midt i. Som er bra, for det virket som flere i salen begynte å falle litt av. Amen er en låt som virkelig får vise seg frem live, med en utvidet solo og en slags gitarslag mellom gitarist Joe Hottinger og Lzzy Hale, hvor de viser lekent spill som er gøyalt å se på. Vi blir også servert Do Not Disturb rett før en kort pause. Som encore får vi en medley av Lzzy Hale på keyboards, som spiller Break In og Raise Your Horns, etterfulgt av den kjente powerballaden Here’s To Us. Her er publikumet flinke og tar opp telefon for å lage stjernehimmel mens de synger med for full hals. The Steeple er avslutningssangen i kveld, og det er observert moshpit som jeg kunne se folk strømme til i rask fart.

Halestorm Oslo 131123 Foto Boris Danielsen (11)

Halestorm sparer ikke på kruttet og omtalte Norge som et fantastisk land å spille i, og ikke minst var det nevnt i flere anledninger at dette var det tredje showet i Norge i 2023. Det skal sies at Halestorm ikke er perfekte i lydbildet hvis det er det man er ute etter, men utførelsen og stemningen bandet leverer er klasse. Det er uten tvil et rockeshow, Hale river seg slik at mannfolka blir målløse og sjalu, bandet spiller samspilt og har det gøy på scenen. Og er det ikke akkurat det vi alle ønsker å se?

Setlist:

 1. Raise Your Horns
 2. I Miss the Misery
 3. Love Bites (So Do I)
 4. It’s Not You
 5. I Get Off
 6. Freak Like Me
 7. Rock Show
 8. Terrible Things
 9. Familiar Taste of Poison
 10. Takes My Life
 11. Drum Solo
 12. Back From The Dead
 13. Amen
 14. So Not Disturb
 15. Break In/Raise Your Horns
 16. Here’s to Us
 17. The Steeple
Halestorm Oslo 131123 Foto Boris Danielsen (9)
Halestorm Oslo 131123 Foto Boris Danielsen (10)
Halestorm Oslo 131123 Foto Boris Danielsen (8)
Halestorm Oslo 131123 Foto Boris Danielsen (7)
Halestorm Oslo 131123 Foto Boris Danielsen (6)
Halestorm Oslo 131123 Foto Boris Danielsen (5)
Halestorm Oslo 131123 Foto Boris Danielsen (4)
Halestorm Oslo 131123 Foto Boris Danielsen (3)
Halestorm Oslo 131123 Foto Boris Danielsen (2)