210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Hammok lager ikke bakgrunnsstøy

av yngve

Hammok 21

Bandet slipper singel snart.

11. juni melder Renoir Records at de slipper låten 'Resume', som er en energisk sang, i corelandskapet, men med musikk som tidvis er lang tunna. En hybrid altså.

Hammok@Facebook

Bandet har hatt en pause, fra feeden på Facebook kan det se ut som om sommeren 2017 og vårparten 2020 er stikkord.

"Våren 2020 gikk Hammok inn for å endelig begynne å lage ny musikk igjen. Etter lang tids leting etter den perfekte vokalisten for bandet var gitarist Tobias Osland lei av å vente, og tok saken i egne hender. I en tid der verden brått ble snudd på hodet, følte Tobias at han hadde en grunn til å rope. Noe å komme med."

Lineupen består av nevnte Tobias på gitar og vokal, Ole Benjamin Thomassen på bass og trommeslager Ferdinand Aasheim. "Ferdinand og Tobias har spilt sammen så lenge de har spilt musikk. Nå, med Ole Benjamin på laget, er det på tide med en reintroduksjon av bandet. Resume er nettopp dette, en perfekt reintroduksjon."

Singelen som kommer i juni er den første av fem, hvorvidt det samles til en utgivelse eller blir som mange velger i dag, å slippe enkeltstående låter, vet jeg ikke. 

Om Resume leser vi dette: "Låta er et resultat av konteksten sin, en kaotisk hverdag med pandemi, rasisme-opprør og det bandet kaller merkelig internettkultur med tiktok og onlyfans. En verden der en del av befolkningen sulter, mens andres milliardformuer bare vokser. Resume beskriver den kaotiske følelsen av håp og forventninger som blir til skuffelse. Forventninger man har til de som er valgt til å drive verden fremover, men som gang på gang gjør det motsatte. Følelsen av å være blind på håp og ikke ha noe å holde fast ved."

Musikken definerer de selv som hardcore, en form som er alternativ og aggressiv. "I tillegg henter bandet mye inspirasjon fra post punk, indie, post rock og metal, alt de har forgudet i en evighet. Å plassere egen sound innenfor en viss sjanger, kan være vanskelig og føles begrensende, men for Hammok byr dette bare på muligheter. Det lar dem se på de andre innenfor sjangeren og hente inspirasjon, men også finne mønstre og regler som de kan bryte og utfordre. Hvorfor ikke hente attitude fra hiphop eller erstatte gitar med synth? Hvorfor ikke bruke autotune og kjøre et riff baklengs, når vi har verktøyene til det? Dette er tanker bandet har når de skriver og produserer låtene sine, en prosess som for Hammok går hånd i hånd."

Bilde, fotograf: Vincent Engebretsen

Hammok 21 Fotograf Vincent Engebretsen