Karmøygeddon 23 B

Hands Of Thieves "Feasting On Dark Intentions"

av steinar selstø

A0165053878 10Selskap: Hellthrasher

Release: 07.07.17

Navnet vitner ikke mye om hva slags stil bandet har lagt seg på, og godt er det at det av og til er slik. 

Bandet mikser litt black/death med mye sludge/doom. De fire låtene er lange, og skiva klokker inn på rundt 35 minutter. Wrath Weaver er det mest ekstreme innslaget der den, etter en rolig intro, fortsetter med heftig og mørk death/black av typen som er i vinden. Romklangen er flott, og det låter selvsagt røft og obskurt. Etter hvert roes den ned og den blytunge sludgen som følger senere groover faktisk brukbart, som en fin kontrast til foregående pari. De øvrige låtene er mer ensartede og holder seg hovedsakelig i sludge/doom-land, med kun spredte innslag av det mer ekstreme. Felles for alle er den sparsomme bruken av vokal, og når den benyttes, ligger den bemerkelsesverdig langt bak i miksen. Kult trekk, og noe som gir ørlite egenart. 

Hands Of Thieves@Facebook

Produksjonen er omtrent som forventet. Følelsen er at dette spilles inn live i et mørkt kjellerlokale, tyngden tas definitivt vare på og lyden er gjennomført strålende, spesielt gitarene. 

Det er flere positive ting å bite seg merke i. Variasjonen man utviser i førstelåta er et stort pluss, og denne står igjen som klar vinner i min bok. De tre øvrige er mer rendyrkede sludge/doom-låter, og selv om den dystre atmosfæren er der og lyden er flott, så mangler det ting som pirrer og fanger interessen.

5/10

Tracklist:

  1. Wrath Weaver 
  2. Violated at Heart 
  3. Sun Worker 
  4. Conduit of Grief