Karmøygeddon 24

Har du Zet!

av yngve

Ram Zet 2022 (2)

Henning melder inn Ram-Zet i aktiv tjeneste igjen. 

Ram-Zet@Facebook

Vi som har fulgt bandet siden starten, vet at bandet og skivene fort blir favoritter. Nå har Heavymetal.no tatt for seg Ram-Zet mange ganger, men det er en tid siden sist, at denne nyheten kom nå var en duggdråpe for en trengende.

Vi leser at det er ti år siden sist det skjedde noe med gjengen, og at vi kan se fram mot nytt album og spillejobber. Bandet sier at det har tatt lang tid, og at "... alle medlemmer har vært opptatt med ting på hver sin kant, og er for så vidt det fremdeles også, men alle er enige om at RZ er i fokus i tiden fremover." Jeg mener det var en konsert i Trondheim for ikke så altfor mange år siden, men ...

Det vi har visst er at det ikke hadde vært en naturlig slutt om Freaks In Wonderland hadde vært slutten, det kunne ikke bare fade ut. Det var snakk om å slippe en utgivelse i forbindelse med en akustisk kveld fra en del år tilbake, men så langt jeg vet er dette kun noe som ligger i skuffen til Henning. Så, Henning, grunnlegger og låtskriver, har hele tiden "... visst at det har bodd et nytt RZ-album i ham, men tiden har kanskje ikke vært riktig før nå." 10 låter meldes inn, de er i prosessen i å bli knadd ferdig, mulig de ligger til heving, og skal krydres om ikke så lenge? Et overraskelsesmoment i vokalavdelingen er noe de teaser med, vi får smøre oss med noe og vente.

Nytt medlem

"Nytt navn i bandet er Kai Renton, også kjent ifra Trollfest på keyboards". Tidligere tangenttrykker Karoline Amb og bandet ble enige om å avslutte samarbeidet før påbegynnelsen av nytt album. 

Det er også gledelig å se fiolingnikker Ingvild tilbake i rekkene, hun var som kjent ikke med på Freaks-skiva. Lars Lien er steady på bass, og kompletterer rytmeseksjonen sammen med en av mine favoritter innen metaltrommiser i Norge, Ken Frydenlund. Miriam synger, det gjør også Henning, i tillegg til å spille gitar. 

Planen er å slippe et par låter til høsten, men skive er det ikke utsikter til før vi hopper inn i 2023. Og at det understrekes at regelen er at det ikke er noen regler, gleder meg, da vet man like lite som man alltid vet før et Ram-Zet-slipp :).

Ram Zet 2022 (1)