Kilanerin-a_war_against_the_world-add_kort-500-opt

Haunted By Silhouettes "Wrath "..."

av yngve

Wrath Of Kharon Ep CoverFull tittel: "Wrath Of Kharon"

Selskap: Private

Release: 14.04.17

Trøndere med melodisk dødsmetal på blokka.

Bandet leverer en firkløver med brutalitet, men som altså har hashtaggen melodisk pålimt. Det melodiske kommer i hovedsak av en underliggende gitar, som når det blåser som best på toppene, ligger der og fortøyer. Det fungerer, men samtidig er det en balanse bandet bruker som kanskje ikke hadde vært like funksjonell på et helt album. Dette er kun en ep, fire låter, og da er det som oftest ikke noe problem at et band ikke har de helt store rammene.

Haunted By Silhouettes@Facebook

Det jeg likte var slik de hadde lagt malen, tempoet var fett, drivet var der, vokalen er kanskje bittelitt dypere enn jeg personlig liker det, men det er en bra innsats og det funker her.

Musikken i perspektiv er nok litt lite variert, spennende, til at jeg tror bandet scorer høyt på et større marked, men lokalt, nasjonalt, der tror jeg Haunted By Silhouettes kan gjøre det bra. Noe strømlinjeformet over tid, men som sagt, dette er en ep, og i denne settingen er dette et bra produkt. 

Lyden er ok, mer enn ok. Trommene er fete, om de er triksa med vet jeg ikke helt, det er ofte vanskelig å høre. Om de er organiske er ihvertfall fyren flink til å slå jevnt på skarpen. 

Det er hauger av slike band der ute i den store verdenen, og trønderne er ikke dårligere enn mange av de store aktørene - men samtidig, skal man klare å skille seg ut er det nødvendig med litt mer thrash i oppskriften tror jeg, som åpningsriffet på Numbered Days. Og litt av det de gjør på Skadefryd også, viktig å tenke thrash :). 

Summert er dette en bra utgivelse fra bandet, og klarer de å holde den nerven de har på sitt beste og variere litt med tempo og å stikke inn et par forfriskninger til, er Haunted By Silhouettes helt klart et band jeg følger med. 

6/10

Tracklist:

  1. Wrath Of Kharon
  2. Numbered Days
  3. Skadefryd
  4. Disposed To Be