Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Heidre "S/t"

av yngve

Heidre 19Selskap: Private

Release: Oktober 19

Salmer pakket inn i tunge rytmer og stemningsfulle slør.

Heidre@Facebook

Dette minner litt om noe av det Third And The Mortal leverte på sitt glimrende og beste album, Tears Laid In Earth. Vokalen er sart og vakker, den er balsam for sjelen og gjør jobben veldig bra. Det er ikke stort å spore av kontraster i musikken, det går jevnt og tungt framover, med disse sakrale og svevende følelsene bak roret. Og enkelte partier der man skrur opp tempoet.

Ikke alle sangene hadde den samme kraften, eller, ikke alle var like vellykkede som de som virkelig var optimale. Eg Veit I Himmelrik Ei Borg setter tonen, og er styrende for det jeg personlig likte best; en folketone-ish gotisk tyngde som er utrolig vakker og tilgjengelig. 

Hyll Deg Frelser Og Forsoner falt feil, her er nok valget av tempo og rytmikk avgjørende. Ihvertfall for meg. Men oppfølgeren, Jesus Det Eneste, Helligste, Reneste, traff innertieren igjen. Her var det en variasjon av takt, som for meg var nok bevegelse, på forgjengeren ble det litt for oppe. Deg Være Ære er litt der at den også ble litt for punka, hehe. Det er i utgangspunktet en låt jeg gjerne hadde hørt i en mørkere setting.

Mitt Hjerte Alltid Vanker legger seg tett opp til hjerterota her, og selv om noen av låtene er tolket litt likt i den stilen jeg likte best, fungerer det bra. Sorgen Og Gleden var litt mellom to stoler i de ytterpunktene jeg har vært innom, og denne endte opp med pluss i boka. Den Fyrste Song Eg Høyra Fekk ble litt kjedelig, men det tar seg kraftig opp på Jeg Kjenner En Venn, en av perlene på skiva. 

Og kanskje den tøffeste, Kvardagskristen Vil Eg Vera, FOR en fet greie!

Et vellykket konsept, selv om ikke alle låtene falt i smak. Mange av de gamle salmene, og de ikke så gamle, innehar mye følelser, og stemninger, det synes jeg Heidre fikset å blande i brygget sitt. En stor tommel opp for frøkna bak mikrofonen.

7/10

Tracklist:

  1. Eg veit i himmerik ei borg
  2. Hyll deg frelser og forsoner
  3. Jesus det eneste, helligste, reneste
  4. Deg være ære
  5. Mitt hjerte alltid vanker
  6. Sorgen og gleden
  7. Den fyrste song eg høyra fekk
  8. Jeg kjenner en venn
  9. Kvardagskristen vil eg vera