Helheim "landawarijaR"

av steinar selstø

Helheim LandawarijarSelskap: Dark Essence

Release: 20.01.17

De siste utgivelsene fra bergenserne har sørget for at forventningene alltid er høye når nytt materiale er tilgjengelig. 

Leveres det? 

Visst pokker!

Det store sjokket uteblir. landawarijaR fortsetter med andre ord i det samme sporet som de siste skivene har tråkket opp. Har man likt de siste skivene er altså sjansen stor for at også årets utgivelse faller godt i smak. 

Produksjonen er som alltid knall. Det låter herlig organisk av Helheim, og enkeltpartier blir ekstra effektfulle takket være hvordan man har jobbet med lyd og miks. 

Helheim@Facebook

Materialet er gjennomført strålende. Nesten alle sporene holder mål i massevis, med et lite unntak for Ouroboros, som framstår mer intetsigende enn resten. Umiddelbart var det tittellåta som stakk seg fram som den sterkeste, og etter en drøss gjennomhøringer sitter den fortsatt trygt plassert på tronen. De andre låtene har derimot satt seg bedre og bedre med tiden. Helheim er så flinke på enkelte elementer, og disse brukes med hjerte og hode gjennom hele albumet. Dynamikken mellom den rene og den rå vokalen er en vinnerformel. Tempovekslinger og ikke minst overganger, både innad i de ulike låtpartiene og fra spor til spor, er mesterlig utført. Hør bare på hvordan Synir Af Heiðindómr og hvordan den veksler fra den rolige introen til noen sekunder senere å pangstarte. Helt nydelig! Når det i tillegg krydres med enkelte vidunderlige ting, som noen framifrå melodiøse gitarer ala avslutningsvis i Rista Blóðørn eller et par minutter uti tittellåta, er alt fryd og gammen. 

landawarijaR er glimrende, og en total stadfestelse av Helheim som et av landets beste og mest undervurderte metalband.

Basta!   

9/10

Tracklist:

  1. Ymr 
  2. Baklengs mot intet 
  3. Rista blóðørn 
  4. landawarijaR 
  5. Ouroboros 
  6. Synir af heiðindómr 
  7. Enda-dagr