Merch Hmno 500x80 Punkter

Hellbotn 2023

av yngve

Plakat Hellbotn 2023Festivalen stiller med bredbeint lineup. Tipset kommer fra Mette Erdal@Hellbotn.

Arrangementet på Facebook

Før selve festivalen, som går av stabelen i august, skjer det et par pre-greier:

Kick Off

"For å sparke festivalsommeren i gang arrangerer vi også en Hellbotn Kick Off-konsert i Kolben Sal 4 lørdag 10. juni. Denne kvelden blir det god stemning på baksiden av kulturhuset med spill og grill, hvor banda på scenen er Acarash, Weight, Horrifier og Eternity. Alle som har vært på Hellbotn før 2019 vet godt hvor bra lyd og herlig stemning det blir i og utenfor Sal 4, så her er det bare å sette av kvelden."

Warm-Up

"To uker før selve festivalen går av stabelen, har vi en Warm-Up kveld på Kniven Bar i Oslo, hvor vi har en DJ, lanserer årets festival-øl og samles for en sosial og (u)hyggelig aften. I år som tidligere er det Ølsmia som brygger Hellbotns festivaløl. Ølet er tilgjengelig på Kniven Bar i tillegg til på selve festivalen, så langt lageret rekker."

Festivalen

"Fredag 25. august maler Hellbotn Metalfest Kolbotn svart igjen, tenk i år for niende gang! Som vanlig går festivalen over to dager og lokasjon er som alltid Kolben Kulturhus i Kolbotn sentrum. Festivalen har konserter i kulturhusets to saler, og foajeen bygges om til et barområde med mulighet for å sette seg ned med nye og gamle venner. Dette blir en mørk og uforglemmelig festival vi tror du ikke vil gå glipp av. Hold av 25.- 26. august!"

Dette er Folloregionens eneste metalfestival opplyses det, og som er litt rart med tanke på ".... all den verdenskjente mørke musikken som er skapt her. Hellbotn Metalfest har Kolben kulturhus som storstue, og som tidligere år tar festivalen hele kulturhuset i bruk. Banda i år spiller metalsjangre som extrememetal, thrashmetal, deathmetal, heavymetal, blackmetal og doommetal i løpet av festivalens to dager. Totalt er det tolv band som spiller på årets Hellbotn, i tillegg til at vi også har to eminente DJ´er. Dørene åpner klokken 17.00 begge dager og vi holder festen gående til kl. 02.00. Hellbotn har egen bar i lokalet med øl og cider. Vi har et samarbeid med O´Learys Kolbotn som i tillegg til sitt vanlige pub-utvalg også vil ha en egen Hellbotnmeny for festivalens gjester.

Transport og reise

"Ikke alle vet at det faktisk bare er 18 minutter med toget fra Oslo sentrum til Kolbotn! Vi anbefaler publikum å reise kollektivt. Siste toget til Oslo sentrum går kl. 00.26, som er etter at siste band har spilt. Dermed legger vi opp til at publikum kan komme seg hjem eller videre til Oslo eller Ski. Hvis man er klar for mer øl og hygge, går det også nattbusser etter festivalslutt, så man har absolutt mange gode muligheter for å komme seg hjem."

Mat og overnatting, og popup-platesjappe

"Som tidligere år samarbeider Hellbotn Metalfest med platesjappa Katakomben, som i tillegg til å ha en egen pop-up platesjappe i Kolben også hjelper banda med å selge merch. I forhold til mulighet for mat stiller O´Learys Kolbotn med egen Hellbotn-meny som alle besøkende med festivalbillett kan få kjøpt i restauranten, og som ligger rett over torget for Kolben. Og Quality Hotel Entry er fortsatt vårt festivalhotell, som også kan skilte med stor parkeringsplass. Men det er lurt å være tidlig ute om man ønsker å sikre seg et ledig hotellrom i festivalhelgen. Tilreisende publikum kan også booke seg et hotellrom i Oslo sentrum eller i Ski dersom Quality Hotel Entry er fullt."

Lineup 2023

"I år er det Abhorration og Astrosaur som er de lokale trekkplastrene, mens kanadiske Razor og norske Gaahls Wyrd samt Dødheimsgard er årets store headlinere. Legendariske Old kommer fra Tyskland, mens Century som mange liker tar turen fra Stockholm. Vi er også stolte av å ha fått med to band med kvinnelige medlemmer i år, Iron Bra og Asagraum. I tillegg spiller Black Viper, Svarttjern og Sepulcher. Årets DJ’er DJ Metalbastard og DJ Goldilocks, sistnevnte også kvinnelig, noe vi synes er ekstra stas! Så totalt sett er det virkelig ingen grunn til å sitte hjemme siste helgen i august."

Billetter

"I år får man kjøpt billetter til Hellbotn MetalfestTicketmaster. HER er lenke til billettsalg.