Helskov "Børnesange"

av steinar selstø

Helskov 20Selskap: Private

Release: 31.12.20

Den andre demoen fra danske Helskov antyder et band som er villig til å ta noen små avstikkere fra den velkjente stien man hovedsakelig følger.

Det handler om andrebølge-black metal. Innimellom slår det meg at det hadde vært interessant å vite nøyaktig hvor mange som noensinne har gitt ut materiale man kunne plassert i denne båsen. Utfordringen er håpløs naturligvis, og det av flere grunner. Helskov er et nytt band innen denne uendelige rekken. Heldigvis er de også et som vrir og vender litt på malen etter Darkthrone, Immortal, Burzum og så videre, også videre... Originalitet skorter det på, men personlighet finnes.

Helskov@Facebook

Basisen er ganske streit black metal hvor kulda har satt inn. Låtskrivinga er ok, riffene slettes ikke noe å skrive hjem om og vokalen stereotypisk grim. Utgangspunktet høres ikke spennende ut. Danskene evner likevel å skrive låter som pirrer nysgjerrigheten en smule. Dette skyldes vilje og evne til å blåse litt egenart inn i låtene, ikke minst i form av melodiøse gitarpartier som skiller seg markant ut. Melodiene fester seg kjapt i hodet og blir der. I tillegg er det småting som har med variasjon og det å innlemme uortodokse partier som gjør at Helskov er et band som kan være verdt å sjekke ut. Et barn er dødt i Betlehem er for eksempel seig i perioder, og med en bass som er framtredende. Det er ikke fritt for at tankene ledes mot Khold. Det innledende partiet på Den Lille Pige Med Svovlstikkerne er heller ikke noe man forventer å bli servert av et black metal-band. Utover i låta dukker det også opp et parti man snarere ville forventet fra et death metal-band med visse frijazztendenser. For øvrig bygger låta på riffing som hinter mot Primordial. Snurrig miks, men det funker greit.

Det er umulig å bli lei med bare fire spor på denne digitale demoen. Jeg er usikker på hvor godt Helskov vil klare seg over en hel fullengder, men magefølelsen sier at de vil være i stand til å lage hørbar black metal. 

6/10

Tracklist:

  1. Børnesange
  2. Et Barn Er Dødt I Betlehem
  3. Den Lille Pige Med Svovlstikkerne
  4. De Små Synger