Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Helsott "Slaves And Gods"

av yngve

Helsott 18Selskap: M-Theory/GORDEON MUSIC

Release: 12.10.18

Californiabandet spiller melodiøs dødsmetal med mytologi som lyrisk fokus.

Helsott@Facebook

Amerikanere som hyller pagangreier, gammel mytologi samtidig som de er trofaste mot amerikanske inspirasjoner. Vel, det skal ikke jeg begynne å grave i, for den blandingen høres merkelig ut. 

Musikken er altså melodiøs dødsmetal, i følge skrivet jeg fikk, bandet selv tagger seg som pagan dødsmetal. Jeg har ikke fnugg av peil på om, det stemmer, ha-ha, men det er extremmetal som ikke går altfor langt i å være ekstremt. 

Det er folketoner, eller en folktouch i det hele, og når man ser at de varmet opp for både Insomnium, Tyr og Korpiklaani, er vel det en link til å skjønne den biten. Men Helsott er hardere, de er en tanke klinisk extremmetal. Men etter litt tid med skiva er det ikke en type musikk som jeg synes skiller seg ut som noe voldsomt spesielt. Litt samlebåndsfølelse får jeg.

Men, de er flinke, og har grei lyd på skiva. Så den biten trenger du ikke være redd for. Sjekk låten under, om du liker den er det en god pekepinn, selv om det er litt variasjon på stil på skiva. Eksempelvis, i sluttfasen av videolåten, legger de det hele ned i en ganske dyp avgrunn.