210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Imperium 19 (Halden, 12.- 13.07.19)

av yngve

 Fb EventNy svart festival på festningen i Halden. Med campingmuligheter.

Vi leser at det dreier seg om en 2-dagers black metal-festival, og at bak festivalen står Edvard Rødseth og Anlov P. Mathiesen."

Festningen er godt kjent for oss metalhuer, Tons Of Rock tilbragte som kjent fem år der før de knyttet sekken og dro til hovedstaden. 

"Imperium-festivalen er en mindre festival, med en kapasitet på om lag 700 personer per dag. Til gjengjeld har de fått mulighet til å arrangere festivalen på innsiden av festingsmurene."

Rødseth: "Det oppsto et tomrom i Halden etter at Tons of Rock forlot byen til fordel for Oslo, og Norge har godt av flere rendyrke sjangerfestivaler som dette. Vi ønsker å lage en unik og ekte festival for mennesker som brenner for god musikk. For oss er Fredriksten i Halden den optimale beliggenhet."

"Arrangørene tror at festivalens beliggenhet og profil gjør den attraktiv for entusiaster og musikkjennere. Derfor har de også ønsket å holde billettprisene på et så lavt nivå som mulig."

Mathiesen: "Å få lov til å arrangere en festival omgitt av flere hundre år gamle festningsmurer er et stort privilegium, og noe som kommer til å gjøre opplevelsen helt spesiell. Vi ønsker at denne opplevelsen skal være unik både for publikum og artister, og da er det også viktig å holde prisene så lavt vi kan. Samtidig må den musikalske kvaliteten være av ypperste klasse, ikke minst fordi metal-fans idag ofte er dype musikkjennere. De banda vi foreløpig har offentliggjort tilfredsstiller dette kravet, så vi er godt fornøyde. Vi kommer til å offentliggjøre flere artister av høy klasse de nærmeste dagene og ukene."

Så langt har følgende band kommet på plakaten:

  • Acârash
  • Gehenna
  • Kampfar
  • Mork
  • Ragnarok
  • Strid
  • Welcome To Hell

Imperium@Facebook