Karmøygeddon 24

In Flames "Battles"

av yngve

Battles 38875096 Selskap: Nuclear Blast

Release: 11.11.16

In Flames kjører på med sin lett tilgjengelige popdød.

Jeg har ikke noe mot eller for In Flames, annet enn at bandet aldri har vært en favoritt. I de tidlige årene, når bandet etter manges mening var best, i perioden før de ble kommersielle, på Whoracle, var jeg opptatt med andre ting, og i årene etter har det liksom vært et band som ikke har vært på min meny. 

Sett de live? 

Absolutt. Men for mye krem og lite fyll.

Hørt skivene? Absolutt. Litt av det samme, men bedre på skive enn live synes jeg.

Men på tross av at jeg hører at dette er kvalitet, berøres kun nerven som trigges når man hører musikk som fenger - type refrenger, singalong, groove. Men substansen er der ikke for meg. 

In Flames@Facebook

Slike anmeldelser er håpløse, for de stadfester kun det en person mener, og de som liker bandet fnyser og har allerede fire utgaver av albumet i hylla. Dere som er enig med meg nikker og leser ikke hele anmeldelsen uansett, så poengløst. Jeg er altså ikke fan av bandet, innser at de har mye bra i sin avdeling og at de har livets rett. Da gjenstår bare standardgreia om smak og behag. Men hva betyr vel dette for bandet uansett? De har 1, 3 millioner følgere på Facebook, selger i bøtter og spann, har penger til å finansiere fyrverkeriet på scenen, tipper de ler og koser seg når folk ikke hopper på lasset.

Men, uansett hva jeg mener og synes, er det et album og et band som leverer, det fortjener de mye cred for. Så får vi andre heller mene hva vi vil om det.

6,5/10

Tracklist:

 1. Drained
 2. The End
 3. Like Sand
 4. The Truth
 5. In My Room
 6. Before I Fall 
 7. Through My Eyes
 8. Battles
 9. Here Until Forever
 10. Underneath My Skin
 11. Wallflower
 12. Save Me