210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

In Purulence "Putrid Valley"

av steinar selstø

In Purulence 18Selskap: Great Dane

Release: 20.06.18

Debuten til franske In Purulence byr på pur death metal.

Originalitet og egenart er ikke viktige faktorer for gutta, må man kunne anta. Seint 80-talls/tidlig 90-talls death metal står nok høyt i kurs, både den svenske og den amerikanske scenen. Her harves det gjennom 10 spor med blytung death metal der grom growling og nedstemte gitarer er viktige elementer. Låtene er korte, kun ett spor passerer 4-minuttersmerket, og skiva er dermed fort unnagjort. Spennende er dette naturligvis ikke, men det er tilstrekkelig godt gjennomført til at det fint kan lyttes til mens man spretter en pils eller tre. 

In Purulence@Facebook

Låtskriverkunsten er vel ikke akkurat stor, men man har såpass mye bra innhold at interessen holdes ved like hele veien. Vokalen berikes med en grindcorevariant som backing hist og her. Enkelte tøffe riff dukker opp. Atmosfæren er bekmørk. Det er solid trøkk i de stort sett midtempo låtene. Litt melodi er det funnet plass til, og når det gjøres som avslutningsvis i Marechal HAIG, er dette et stort pluss. Nå og da viser man prov på teft for kule arrangementer. Samtidig er det vitterlig mye her som tåler beskrivelsen anonymt også. 

Lydmessig har man lyktes bra. Livefølelsen er på plass, og det er kledelig. Man kan formelig se for seg en skitten kjeller der bandet pøser ut all sin vrede. Sjekk ut, om du digger røff death metal. 

6/10

Tracklist:

  1. No Retreat
  2. The Beginning Nightmare
  3. Flower and Corpse
  4. Bloody Skin
  5. Butchery of War
  6. The Last Attack
  7. Verdun
  8. Marechal HAIG
  9. Patriots
  10. Human Dismembering