Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Indomite "Theater of Time"

av yngve

Indomite FgfgSelskap:  Norse Music

Release: 01.02.13

Colombianske Indomite teller seks hoder og tilbyr lytteren progressivitet med tyngde og en nice liten snert av mytologi.

Kom nå ikke og forlang en forklaring på den siste forklaringen, for jeg er ikke helt med på det selv, men om du hører for deg noe ala det svenskene i Tad Morose kjører på en låt som Anubis, kan det være du skjønner. En liten kul snert er det uansett, og den styrker absolutt bandets episke powerprog.

Jeg synes lydbildet var svært bra, behagelig, men samtidig ivaretar det drivet og tyngden de har i musikken. Enkelte innslag og enkelte løp kan sammenlignes med Savatage, da tenker jeg litt i Edge Of Thorns-gata.

Indomite er et mangehodet monster, både når det gjelder medlemmer og musikk. De fikser å stifte sammen en spennende skiva som både er lett å like, gøy å høre på og enkel å nikke anerkjennende til. Jeg skal ikke legge skjul på at du bør ha litt sansen for heavy metal ispedd power og prog, men dette er som sagt lett å like. 

Vokalen er veldig variert; noe er veldig bra, litt høres bittelitt usikkert ut, mens noe er thrasha og rått. I en låt som Sky High hører jeg en del Megadeth, både i vokal og litt i musikken. Men jevnt over snakker vi variert og bra gjennomført metal med en progressiv, episk tilnærming. Jeg vil tro de fleste som har musikkhjertet plassert på disse breddegrader har band de rangerer godt over Indomite, men det er helt klart en höydare dette, blant mange og platte andre utgivelser.

7/10

Tracklist:

  1. Threshold
  2. Pharaoh
  3. Awakening the Gods
  4. Sky High
  5. Rain
  6. Reach the Stars
  7. Parasite (Symbiotic)
  8. Carnival Curse
  9. The Curtain That Will Never Fail

Indomite@Facebook