Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Infidel Rising "A Complex Divinity"

av yngve

Infidel Rising 22Selskap: Pure Steel Records

Release: 30.09.22

Us-metal med progressive elementer.

Infidel Rising@www

Amerikansk metal med greit like deler power og prog. Det sies i presseskrivet at de har tatt sin progressive power-metal til et nytt nivå med dette albumet, og at de med slippet også beveger sjangeren i en ny retning. De om det, jeg hører stort sett bare ting jeg har hørt mange ganger før.

De skal ha for talent, de spiller bra, vokalen er også der, men av og til faller den litt feil for meg. Det er akkurat som om den mister litt kraft. Dog, dette er et band med høyt nivå på sine respektive instrumenter, men som bruker litt for lite tid på å ikke falle inn i en allerede oppgått sti. Selskapet kaller det Us Metal/-prog, og det er jeg ikke helt enig i, for ihvertfall min oppfatning av Us Metal er ikke dette. Det er no mer korrekt å kalle de et powermetalband med progressive deler.

Jeg liker når de blir tyngre, som på Ov Wormwood, da er de mer, i mangel av et bedre ord, dyptgående. 

Liker du stilen er det mye å hente, både i kvalitet, kvantitet, for spilletiden er en klokketime. Slik musikk er for meg litt der at jeg synes dosen er litt drøy, men siden de jo leker seg en del med progressive innstikk, holdt jeg greit fokus i en runde. Ellers ble det litt spilling her og der, og noen låter hist og pist.

Favoritt ble Let Wisdom Speak, der drar de på med episke greier, litt rolig, og mye bra stemning.

6/10

Tracklist:

 1. State Of Dysphoria
 2. All The Fear
 3. Silence Of The Night
 4. Ov Wormwood
 5. Thus Astray
 6. Let Wisdom Speak
 7. Shadow Maker
 8. As Reality Dies
 9. Follow Your Light
 10. Beautifully Drowned
 11. Our Lost Poetry