Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Infidus "Endless Greed"

av yngve

Infidus 22Selskap: Crime Records

Release: 22.04.22

Norsk band på norsk selskap, tungrock med progressive stikk.

Infidus@Facbook

Denne har ligget lenge her, av en eller annen grunn har jeg begynt på den og lagt den til side et par ganger. Litt vanskelig å komme inn i bandet, alternativt var musikken litt vanskelig å ta tak i der jeg var i huet når jeg prøvde :). Det skal matche, om man er stresset eller ikke, og spiller musikk som ikke treffer, pleier jeg å forsøke å angripe på et senere tidspunkt.

Som sagt så gjort.

Progressiv metal for fans av Soundgarden, Tool og Metallica

Jeg er ikke av de som anser Tool for å være veldig progressivt, selv om de er det. Og Infidus har en del Tool i musikken sin, det og Soundgarden er nok de to som treffer best føler jeg, av referansene. Da har du en liten pekepinn.

Endless greed – the pitfall of humanity? Once, a necessity for survival and a primal trait coded into our genes. Today, it seems more like a toxic trait for humanity as a whole. Something ugly that must be curbed and hidden in the closet. A trait that feeds into the tragedy of commons.

Kanskje hadde jeg likt at de åpnet med Locomotive heller enn låten Infidus. Locomotive er litt tyngre, litt bedre i å trekke ut det ihvertfall jeg liker best her, den såre vokalen, de småtunge riffnee som blander seg med melodier. Vokalen her føler jeg ligger i nabolaget til Underwing. Fet solo løfter.

The Tragedy er en annen låt som inneholder mye tøft, der er de også litt i uptempotenking, litt gynging og groove. Ellers er Infidus et band som gjerne ligger ganske trygt i et landskap, både musikk og vokal. 

Favoritten ble dog Beyond The Plimsoll Mark, en sang som levde en del mer i arrangeringen, der de flettet inn ting som jeg følte litt mer. Jeg synes også at jeg hørte lit Stonegard langt der inne. 

Og med de to favorittene tror jeg kanskje jeg sparker litt i retning av at bandet kanskje legger seg litt i midtempo for mye. Eller at de gynger for trygt. Når de freser og våger mer åpnet jeg meg litt mer. 

7/10

Tracklist:

  1. Infidus
  2. Locomotive
  3. Mind Rape
  4. The Tragedy
  5. Endless Greed
  6. Beyond The Plimsoll Mark
  7. Multiply and Die