Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Ingenium "Sustenance Through Death"

av yngve

Ingenium 22Selskap: Private

Release: 31.12.21

Trønderne er tilbake, med bra dødsmetal!

For de som ikke har hørt bandet før, dette er ikke den typiske dødsmetalen, her er det progressiv tåke, litt avant garde og mye egenart. Som jeg liker det best, strømlinjeformet er ikke alltid spennende.

Ingenium@Bandcamp

Det er en tid siden denne utgivelsen kom på plass, men dessverre tar det tid her. Jeg har dog hørt nok til at jeg hører og liker den dystre growlen, som ikke er kjeller, og riffene som vrir seg i en litt Voivod-style noen ganger, og hvor det hele tiden balanseres i å holde seg innenfor rammene til dødsmetallen. Det er ørlite svart her, og thrash, og mye av det Celtic Frost hadde i brygget når de gikk litt inn i sin sprø epoke. 

They Who Shun the Light er favoritten, den trøkker dritbra i starten der! Og hør den melodiske soloen der :). Forgjengeren, Carnal Blood Boils lå kanskje litt bakpå for meg i å henge med kvaliteten til de beste sporene, men som helhet har Sustenance Through Death nok kjøtt til at det blir lapskaus, ikke suppe. Og lukter jeg litt Diskord i brygget her? Ikke at Ingenium på langt nær er så tekniske, men noe på The Who Shun drar litt i den spaken.

Mye stemning, mye sjel, mye balanse mellom det store og det enkle, mye grandiost mot relativt enkle riff, rytmikk som gjør akkurat det den skal vs det å lede an på noen partier - jo, Ingenium har virkelig mye å by på.

Er du redd for at det ikke skal være noe som raser av gårde og får fartsbot og hele politistyrken i hælene? Ikke vær redd, spill Churn

7,5/10

Tracklist:

  1. Sustenance Through Death
  2. Carnal Blood Boils
  3. They Who Shun the Light
  4. The Heir of Sanity
  5. Churn
  6. Orbital Decay
  7. Eyes