Rockforums B 80x500 210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Invictus "Eden"

av arni sørlie

Invictus 20Selskap: Iron Shield Record/PURE STEEL

Release: 24.01.20

Tyskerene kan sin heavy metal!

Invictus startet opp i 2017, slapp en EP i 2019, og nå, to år etter, er debuten ute. De byr på tradisjonell heavy metal helt etter boken, hverken mer eller mindre. Et edruelig promoskriv kan informere oss om at de vil spille kraftfull heavy metal inspirert av de store fra 80-tallet.

Invictus@Facebook

Eden er et album man lett kan bli glad i, men det er ikke for identiteten, eller låtene. Det er et album som byr på heavy som ikke skiller seg ut, men allikevel er det bra greier. Fra Thought Of An Idea som heller godt mot speedmetallen, til Styx som bekrefter at metalband lager de beste balladene, til Break the Chains som groover med sitt grunnriff man har hørt 1 million ganger før. Sånn sett er det flott variasjon, og man får litt av alt godt fordelt på 10 låter. Personlig var det de to siste låtene som traff meg best etter noen runder i spilleren; Insomnia med sitt pådriv og klassiske vokallinjer, og Burning Empire med sitt seige feelgood groove og catchy refreng. Nicolas Peter gjør en veldig god jobb bak mikrofonen, og det er nok med og drar bandet opp. Instrumentaliseringen og produksjonen er top notch og summa summarum er det lite å utsette på noe. 

Etter godt med runder er konklusjonen at hvis man er lei av alt man til vanlig hører på, og bare vil høre en skive med heavy metal, da kan Eden lett settes på. Egentlig en solid debut, og jeg gleder meg til neste slipp for å høre om de finner en rød tråd som et Invictus-fundament. Sjekk dem ut og hør hele for er du en sucker for dagens heavy metal, da finner du nok noen låter som gir deg fot!!

7/10

Tracklist:

 1. Intro
 2. The Hammer
 3. Inside Your Head
 4. The Garden Of Eden
 5. Through The Storm
 6. Thought Of An Idea
 7. Livin’ In The Future
 8. Styx
 9. Break The Chains
 10. Insomnia
 11. Burning Empire