Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Iransk svartmetal til Harstad (03.03.15)

av yngve

1557542 1406762132923536 479748503 NOld School Black Metal: forbudt i Teheran, lovlig i Orkanger.

Arrangementet Music Freedom Day finner sted i Harstad 3. mars, der tar man for seg det å være kulturutøver på alle plan, og være forfulgt i egne land. Det er Jan Martin@RadarBooking  som sendte over dette tipset, hvor det metalliske fokuset er den iranske musikeren Sina og bandet From The Vastelands.

"3. mars 2015 samles artister og fagfolk i Harstad til Music Freedom Day for å feire musikk og ytringsfrihet, og for å støtte forfulgte musikere og komponister verden over."

Sina@Facebook

Sakset fra presseskriv: "Metallsjangeren eksisterer ikke i Iran – offisielt. Sort metall har bare en iransk utøver. Han heter Sina og kan ikke være musiker i Iran. Derfor er han for tiden residensmusiker i Orkanger – hos filmselskapet Gammaglimt AS.

From The Vasteland startet som et enmannsprosjekt frontet av multi-instrumentalisten og vokalisten Sina. I slutten av 2010 oppstod prosjektet etter sort-metallbandet Sorg Innkallelse (et band med 10 utgivelsene over 6 år). Sinas tekster er påvirket av persisk historie og mytologi, og han karakteriserer musikken som old school black metal med et hint av orientalske influenser.

I 2013 var Sina og From The Vastland gjest på Infernofestivalen. Dette var første gang Sina stod på scenen, og han hadde med seg prominente, norske metallmusikere. Albumet Kamarikan fra 2011 (Indie Recordings) ble nominert til Global Metal Award som en del av Metal Hammer's Golden Gods Award 2014.

From The Vastlands siste album, Temple of Daevas, ble spilt inn på nyåret i 2014 som ledd i Sinas residensprogram i Norge. Innspillingen ble gjort i legendariske Skansen Lydstudio i Trondheim med Vegar Vyl Larsen og André Tjalve Kvebek på henholdsvis trommer og bass. Sina er vokalist og gitarist, og Terje Olsen (Chton / Khonsu) er gjestevokalist. All musikk er av Sina

Sina har visum for opphold i Norge ut juni 2015. Han er en sentral karakter i filmproduksjonsselskapet Gammaglimt AS sin dokumentar Black Hearts, om sort-metall rundt på kloden."