Iskra, nytt album

av yngve

Iskra 19 Foto Ole KristiansenHortenbandet er tilbake etter en lang pause.

Det er bassist Robbe som tipser Heavymetal.no. og som forteller at det har gått hele 7 år siden bandet ble lagt på hylla. I da kommer første singel ('The Oath') fra albumet 'Kaleidoscope' (release 09.08.19), og imorgen dukker en ny singel opp ('The Alchemist').

Iskra@Facebook

Comeback-konsert finner sted i Horten 31. august, @Artilleriverkstedet, der hele skiva blir framført.

Tekster er noe bandet vektlegger, her er litt info rundt det:

"Gnist med kjerne, sjelelig og åndelig lyrikk med håp, ment for å skjære igjennom vår materialistiske overflate, så vi kan se hva vi egentlig er laget av. Denne plata byr på personlige refleksjoner og egne tolkninger omkring temaer som tro, liv og byrden i det å bare være et menneske.

Noen av tekstene er tydelige med klare referanser til religiøse tenkning og skrifter, mens andre er mer åpne for lytterens tolkning. Som Vampires Into Doves, hvor vi følger en historie om en vampyr, som ikke vil være vampyr. Vi følger den indre kampen som foregår i han, og en helt klar metafor som forteller om menneskelige feil, og kostnaden ved å innrømme feil, be om tilgivelse og forsone seg. 

I låten Judas finner vi en klar og tydelig tekst hvor man dykker inn i hodet til Judas og prøver å tolke sviket fra hans side. Låten bærer klare linjer til sviket av vennskap, angeren og konsekvensen.

Verden løper forbi oss og våre etiske og kreative evner dyttes mer og mer tilside for det digitale og rutinemessige. Er vi i ferd med å miste oss selv eller har det gått så langt at vi møter oss selv i døra?

The Alchemist er en sang som tar for seg temaet fra et åndelig perspektiv. Skal vi bli maskiner eller tenger vi å finne igjen den lekene siden av oss igjen for å se sammenhengen.

Er verden forutinntatt forankret i stein eller er vi merket fra fødselen? The Oath er en låt med klare referanser til forfedrenes ønsker om hvordan livet skal tolkes og leves. Skal man la seg rulle med felleskapet eller gi seg hen i det ukjente å følge de veiene som var lagt for oss fra fortidens profeter.

Teksten er en skildring av følelsen av å gi slipp på det kjente å la det ukjente merke stien frem mot et rettferdig og lykkelig liv."

Lineup:

  • Lars Bjerke gitar
  • Robbe Madsen bass
  • John Asbjørn Bergseng vokal
  • Henrik Herwell vokal/perk
  • Daniel Høgås gitar
  • Daniel Kittilsen trommer