Karmøygeddon 23 B

Istengoat "Atlas Shrugged"

av rune stordahl

A0820082019 16Selskap: Blood Harvest

Release: 10.08.2015

Mørk brutalitet som ikke vekker den helt store begeistringen.

Chilenske Istengoat slapp dette albumet på CD i fjor via Apocalyptic Productions, men nå har svenske Blood Harvest tatt på seg ansvaret med å trykke vinyl og å spre bandets debut ytterligere.

Presseskrivet kaller bandet for en av sjangerens best bevarte hemmeligheter, men hevder at de fortjener internasjonal oppmerksomhet for denne skiva. Og joda, kvartettens Death Metal fortjener sitt publikum, men de har fortsatt et stykke igjen før de er i nærheten av å skape furore med musikken sin. Først og fremst fordi riffene ikke er interessante nok. Det går som oftest i tremoloteknikk, halvnoter og relativt melodiøs intervallbruk. Jeg ser at noen trekker frem både Immolation, Incantation og Morbid Angel som sammenligningsgrunnlag. Hvis de tenker på sound og growlevokal kan jeg delvis si meg enig, men lenger enn det går jeg ikke. Istengoat er ikke i nærheten av disse bandene på noen andre plan, og særlig ikke når det gjelder å kreere riff.

Det de skal ha pluss i boka for er at de ikke har hevet seg på den der Cavernous Doom Death Metal-bølgen som har herjet i noen år nå (og som jeg personlig rådigger, men begynner å bli litt mett på), men heller forsøker å bygge videre på sjangeren uten å gå i melodi- eller teknikkfella. I utgangspunktet virket skiva ekstremt lovende, men etterhvert som den ble jobbet inn under huden var altså håndverket ikke solid nok. Det blir feil å kalle den dårlig, men jeg kommer ikke bort fra at den oppleves noe ordinært og kjedelig.

5/10

Tracklist:

  1. Ascension
  2.  Der Panther
  3.  Unverzagt
  4.  Atlas Shrugged
  5.  Avatara
  6.  Fractal
  7.  With Usura
  8.  Es Brennt