Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

Jackal "Cry Of The Jackal"

av arni sørlie

Cd Lp IllustrationSelskap: Pure Undeground Records/H`ART Distr.

Release: 18.10.13

Nederlandsk re-master og re-utgivelse fra 1989, og det er den eneste de har gitt ut….hmm, kan det være en grunn til det, tro? Ofte får man med et par bonuslåter av nyere kaliber på disse re-utgivelsene, og bonus er det her også, dog ikke nytt, men demoer fra før og etter slippet i 89 er med denne runden.

Det er heavy metal-/gamleskolen power med masse NWOBHM-vibber i basisen, men i jungelen av band som kjørte denne stilen på 80-tallet skal det noe til å vise igjen. Jackal har tidvis riffene, type Tokyo Blade, Maiden, Scanner..etc, men mangler dessverre vokalen. 

Det synges greit, men greit er ikke godt nok, sånn er det bare på vokalfronten hva heavy metal anngår. Hadde vi vært enda lengre bak i tid, ca. på begynnelsen av 80-tallet, da hadde jeg stilt meg litt annerledes til innholdet på Cry Of The Jackal, men så sent som i 89 er ikke dette godt nok.

Det er en del tøffe livlige instrumentale partier, men for de fleste vil det nok konkluderes med at andre har gjort det frekkere, tøffere, mer attitydefylt, og generelt bare bedre! Selv om denne type metal var litt på vei ut på dette tidspunktet, greide band med den ekstra nerven fint å overleve. Jackal havner som nr. 13 på dusinet av middels band fra epoken.

Jackal@Facebook

De siste 3 sangene fra 91 løfter det litt, så litt synd at vi ikke fikk fortsettelsen derfra. En karakter opp siden disse var med.

5/10

Tracklist:

 1. Pain in the Ass
 2. Pharaoh
 3. The Law
 4. Nightmare
 5. Cry of the Jackal
 6. Lost and Found
 7. Dinosaur Invasion
 8. Out of Sight, Out of Mind
 9. Solution
 10. Dream Review
 11. Enchantress