Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Kal-El til junaiten

av yngve

Kal El 18De vestlandske stonerfavorittene drar over til Usa i slutten av mars.

Makan, hvor fett er ikke dette? Bandet har jobbet mye og hardt for å posisjonere seg der de er nå, og selvfølgelig; kombinert med litt flaks. Alle faktorer skal klaffe om man skal klare å breake et band, kanskje Kal-El blir ett av disse? 

Hvordan kom dere i havn med disse jobbene? Var det dere eller andre som begynte prosessen?

Ståle (vokal): "Prosessen begynte med fans i USA. De ville ha oss over og tok kontakt med bookingselskap der borte for å sette alt i system. Etter noen få runder var de fleste fluene ute av verden, og samtalene begynte. Dealen var; de fikset og vi trikset. Men alt i alt, vi var lette å få på kroken, det var fint lite å henge seg opp i på dealen."

Liz (bass): "Vi fikk forespørsel fra en stonerdude i fra Montana, Jhalen Salazar, (som har fulgt Kal-El siden oppstart) som ønsket at vi skulle komme oss ned til USA for å dele vårt tunge budskap. Da vi hadde luktet litt på lunta og pratet litt frem og tilbake, bestemte vi oss for å kjøøøre på! Mr. Salazar spiller selv i stonerbandet Wizzerd, og satte opp turnéen for oss sammen med dem. Vi starter turnéen i Seattle, og fortsetter ned vestkysten der vi skal spille i Eugene, Sacramento, Los Angeles (Sunset Strip), Pacifica, Eureka og Portland. Vi skal også innom et studio på veien der vi skal spille inn noe sprell. Det blir uten tvil flat pedal med 8 dager på veien."

Så kult! Alltid best når man blir ønsket og ikke trenger å banke på dører :). 

Er det mye egeninnsats på den økonomiske siden? Eller har dere fått støtte fra selskap og/eller noen andre instanser?

Liz: "Vi søkte på turné-støtte fra Stavanger Kommune, og var så heldige at vi fikk ja! Ellers er vi flinke til å spare opp spillepenger til turnéer og reiser.

Men dere har ikke spilt i Usa før, det stemmer? Og hvor fett er det ikke å dra med seg litt vestlandsk stoner over til hjemlandet for denne stilen? :)

Ståle: "Nei, vi har som Kal-El aldri spilt i junaiten, men Liz har klemt litt bass der tidligere."

Liz: "Det stemmer! Helt vilt fett!! Vi gleder oss til å få spilt musikken vår der sjangeren er utbredt og ikke minst hører hjemme. Vi skal få oppleve både kulturen og musikken da vi skal spille sammen med flere andre stonerband på turen, og også spille på en stonerfestival. Bare det i seg selv er noe å glede seg stort over!

Jeg er steinklar og har allerede stilt bassen på kill!"

Heavymetal.no ønsker bandet god tur og satser på at de kommer hjem i god behold :).

Kal-El@Facebook