Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Kaos Manifest "The Illusion Of Freedom"

av yngve
Kaos Manifest 21

Selskap: Private

Release: 27.05.21

Om du trenger noe å renske ørene med....

Og da snakker jeg ikke om bomullspinner eller andre remedier, her snakker vi om å renske øregangene til de blør.

Kaos Manifest@Facebook

Det er noe av den gammelskolegreia over låtene, det er derfor jeg liker dette. Det øser og tøffer seg verre, langt utover grensen for hvordan medlemmene framstår, og jeg vil påstå at dette er kule karer med mye energi. Og et budskap. 

De blaster og hamrer løs, men det er noe underliggende også, noe skittent, evnen til å snu skuta til groove og trøkkethrash når det kreves. Det verste jeg vet er evig malende musikk uten variasjon. Her får du deathmetal og thrash i skjønn forening, og en svart kant på noe, og ikke minst, noe som avgir mer kullos i enn en hel bilpark av gamle Volvo Amazoner. 

De tre første sporene har enkelte likheter i hva som har blitt brukt, mens sistelåten, en som jeg mistenker drar seg mot disse fryktelige pengepredikantene, har et ekstra nivå av extremiteter. Her er det også hissig thrash i riffene, mens rytmikken etterlater meg lettere oppgitt, haha. Men det skal gå fort, det har en misjon, og jeg finner ikke stort med feil i måten Kaos Manifest har sydd sammen denne ep-en. 

Produksjonen tror jeg har litt å si med at jeg likte det, den har ikke en veldig moderne touch, uten at jeg vet hvordan redigering etc. har blitt utført. Det høres i hvert fall ut som om de er sammen i et lokale og er sinna på samme ting.

Dosen er også en grunn til at jeg kan spille noe slikt om igjen flere ganger, det er greit å ha litt tid til å komme seg hver gang man blir slått ned.

7,5/10

Tracklist:

  1. The Inevitable
  2. Sand Creek Massacre
  3. Holodomor
  4. Greed