Karmøygeddon 2023, det nærmer seg

av yngve

Karmøygeddon 23

Det går mot vår, og for mange er det like naturlig å tenke Karmøygeddon som den første hvitveisen og andre vårtegn. Det handler om en festival som har funnet sin størrelse, nisje, og som har klart å overleve i mange år, og hvor det heller ikke fungerte med en pandemi for å stagge innsatsen. Johnny stiller som vanlig opp for å promotere og svare på mine spørsmål.

Klikk på annonsen øverst på siden for å komme til festivalens hjemmeside.

Sånn Johnny, det nærmer seg avspark, alt er under kontroll?

"Jada, man føler absolutt man har god kontroll på alt utenom Euro-valutakursen, he-he."

Se der, slikt tenker ikke vi andre på. 

Fortsatt er det vel litt etterdønninger i samfunnet etter nedetiden under pandemien, føler du at det er litt ekstra vanskelig å trekke folk til festivalen? Eller er du godt fornøyd? Jeg plukker jo opp noen feelere der ute på at noen kanskje merker at folk har fått nye rutiner og vaner på tidsbruk.

"Neida, vi har hatt et jevnt og bra billettsalg vi, og har ikke merket så mye til at folk har nye rutiner og vaner i forhold til Karmøygeddon. Det ser ut til at folk prioritere dette. Men selvfølgelig, det kan jo være at det er noen har måttet droppe det i år grunnet økonomi, siden alt er blitt så dyrt - og det merker vi godt i Karmøygeddon også med stigende priser på ALT."

Det er en del band som har vært hos dere før, samtidig som det er flere nye. Karmøygeddon har jo en profil og ikke minst en grense på hvor store artister det er mulig å booke, både kommersielt og på plass. Er det vanskeligere å plotte plakatene nå kontra før? Eller er banda der ute så mange og så sultne, at du må sile, plukke og velge ganske rått og brutalt?

"Nei, føler ikke det er noe vanskeligere enn før og finne band til plakaten og festivalen, det er mye å velge i og masse nye band som dukker opp hele tiden. Akkurat headlinere på en slik størrelse vi har er jo ofte det største problemet, for de kryr det ikke av for oss, men vi føler vi har hanket inn ok størrelse på headlinerene i år. Og føler at det er mer plakaten vi selger enn headlinere."

Bra tanke, jeg er ofte der selv, men mange opplever jo at man må ha trekkplaster for å selge. Om selve festivalen og opplevelsen er trekkplasteret er jo det bedre, sel vom det også kan bli en hvilepute. 

I år, hva vil du anbefale folk så sjekke ut av de litt ukjente banda? Det er jo ofte der jeg er, i å oppdage og sjekke nytt. Mange som glemmer at man gjorde det en gang med de store også, hehe, man må jo ha litt oppdagerånd. 

"Da hadde jeg sjekket ut Dreamshade fra Sveits, Hypermass fra Trondheim, Ambush fra Sverige, Oceans fra Tyskland og norske Arkentype. Her er det og god blanding i musikkstiler, men alle veldig gode og spennende band."

Du kan se komplett lineup med dagfordeling HER .

Du er alltid flink til å støtte Heavymetal.no, og jeg synes samarbeidet mellom oss har fungert bra i alle år. Er det slik ellers også? At det er lett å få mediene til å bite på? Lokalt ser jeg det er godt med dekning, det er jo veldig bra!

"Ja, vi har alltid hatt et godt samarbeid med dere, og det føler jeg er akkurat som før. Vi sliter litt med oppmerksomhet fra type Metal Hammer osv. syns jeg, men lokale mediene støtter bra opp og samme med Scream Magazine."

Nå var jeg dessverre forhindret fra å komme i fjor da jeg var fadder i en konfirmasjon, men jeg vil tro mye er det samme? Eller har du veltet rundt på noen ordninger eller omorganisert noe av betydning for oss som besøker?

"Det blir noen forandringer på området som det eneste, vi utvider området litt slik at det blir enda flere sitteplasser mellom konsertene, og ellers på festivalen. Det trengs når dagene blir lange og bein og rygg trenger å få kvilt seg litt av og til."

Takk! Er jo noe med at publikummet også blir, host, eldre :).

Skal du på andre festivaler i år? Og hvilke?

"Jepp, det blir Beyond The Gates og Copenhell på meg i år."

Jeg ser jo på de store festivalene hvor viktig det er å ha de rette headlinerne, at de store mengdene folk ikke kommer før de er innfridd. Er det litt deilig å være av en litt mindre skala og ikke ha dette som styrende faktor? 

"Ja, det er faktisk fantastisk deilig, og jeg føler også at Karmøygeddonpublikummet er mindre interessert i kun headlinere, de ser mye mer på totalen av plakaten. Og med hele 38 band på årets festival blir et mye å velge i for vårt publikum."

Sitter du på billetter til folk som ennå ikke har kjøpt? Og pr i dag, er du greit fornøyd og kan gjennomføre 2023 uten å svette deg gjennom de siste dagene og følge med på billettsalget?

"Det er enda noen dagsbilletter igjen, og de går som regel i de siste uken. Og vi har noen få todagerspass igjen, og det er under 100 stk. Tredagers pass og galleriet har vært utsolgt lenge."

Det blir stas å nok en gang traske ned gata i Kopervik og ramle inn på området. Jeg ønsker deg og alle de andre i staben alt godt, det er imponerende å holde på etter så mange år, og neste år er det vel jubileum?

"Vi gleder oss stort til årets festival, og den første helt vanlige på ei stund, som ikke har vært preget av covid forut festivalen osv. Vi feirer nok 20-årsjubileum i 2025 grunnet at det gikk to år vekk med 2020 og 2021, da tar vi heller jubileum i 2025 på den 20nde festivalutgaven."