Kat "The Last Convoy"

av arni sørlie

Kat 20Selskap:  Pure Steel Records

Release: 25.09.20

Gamle travere med litt forskjellig på fatet.

Kat har fartstid siden 1984 og det har siden den gang kommet jevnt med slipp i form av splitter, samlinger og fullengdere. Siste i rekken er The Last Convoy, og med noen covers og gjesteartister gir de lytteren en grei fem-retters.

Kat@www

I dag er spillelengden på 41 minutt definert som EP hvis man legger ut på strømmetjenester, men for de som enda snoper litt vinyl, de vil, som meg, kalle det en fullengder. Personlig syns jeg en plate burde hatt maxlengde på 45 minutt. Men nok om mine synsinger på spillelengder, la oss høre inn på hvilke retter Kat serverer i dag.

Først ut er pådriveren Satan`s Nights, en typisk trygg og god uptempo låt som får åpnet ørekanalen til lytteren. Riffet får meg til å tenke litt Van Halen på steroider. Tittelkuttet som er neste ut er litt ned i tempo, men masse krydder i gitaren gjør det til en fet låt for de gitarinteresserte. På begge nevnte er det masse som gir assosiasjoner til andre velhørte band og låter, og når Mind Cannibals kommer får jeg enorme Helloween-vibber. På denne har de med Henry Beck bak micken, og den stemmen er jo ikke akkurat som tyskerens, og vips så ble det en ikke heeeelt kopi allikevel.

Om ikke mye minner om andre så er faktisk noen låter av andre. De covrer Scorpions, Deep Purple og Ac/Dc, og det er nok for å hedre inspirasjonskildene. En vokalist jeg digger, nemlig Tim Ripper Owens, han setter sitt preg på Flying Fire og gjør det til min favoritt på platen.

Jeg kjenner litt på følelsen av at dette ikke er ment som en hør på oss så kreative og innovative vi er, men mer en plate for å hedre den gamle hardrocken som har utviklet seg til dagens heavy og power? Hvis det er hedring det er snakk om, gjør de det på flott vis syns jeg. At de mye mulig faller mellom stoler og er nummer 18 på dusinet, det skulle heller ikke undre meg. Skulle man like noe av det som er nevnt, og ikke har noe imot en letthørt partyskive, da syns jeg man skal gi bandet en lyttings.

Karakter….hmmm…originalitet 3, men produksjon og lytteopplevelse er jo 7.

Tracklist:

  1. Satan’s Night
  2. The Last Convoy
  3. Mind Cannibals
  4. Highway Star (Deep Purple-cover)
  5. Dark Hole – The Habitat Of Gods
  6. Flying Fire 2020
  7. Blackout (Scorpions-cover)
  8. You Shook Me All Night Long (AC/DC-cover)
  9. Hidden Track