Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Kingcrown "A Perfect World"

av yngve

Kingcrown 19Selskap: Rock Of Angels! Records

Release: 01.11.19

Så melodiøst og fullt av klisjeer at det fungerer.

Kingcrown er franske, men låter egentlig ikke så typisk fransk. Medlemmene har fortid i en del band, hvor jeg kjenner best til Nightmare. Og stilen er hardrock, melodiøst, tidvis ganske hard variant (som på The End Is Near), men også i enden der jeg havner i fosterstilling og skjelver ;). Bonuslåten, den akustiske versjonen av Over The Moon var der. Den er fin, men for meg er det krasj, og jeg husker for godt når alle banda skulle powerballade seg oppover listene. Låten originalt ligger i landskapet Power Ballads så det holder.

Kingcrown@Facebook

Vel, ok, hm, hvor lander jeg? Dette er jo helt korrekt framført, låtene og skiva som helhet følger jo alle regler for å kunne kalles et aor/melodic hardrock-album. Det bunner nok en gang om hva du liker å høre på, og jeg tror at om du liker slikt, kan Kingcrown og A Perfect World fungere som en oase i 2020's smeltedigel av alt mulig rart.

Produksjonen er jo rett i gata og der den skal være, vokalen er sterk, kraftig, melodiøs, ikke klokkeren, men med en liten rasp når det er behov. Bandet ellers er det vanskelig å mene stort om, de gjør det de skal og imponerer ikke utover å levere varene. 

En klisjéfylt utgivelse som samtidig er kvalitetsikret i sin sjanger. Og altså, litt uvanlig i 2020.

Favoritt ble The End Is Near.

6/10 (ett poeng til om du er en sucker for slikt, kanskje til og med halvannet).

Tracklist:

 1. The Flame Of My Soul
 2. Qumrân Caves
 3. In The Sky Of Athens
 4. The Human Tide
 5. Over The Moon
 6. The End Is Near
 7. Golden Knights
 8. Sad Song For A Dead Child
 9. Soundtrack Of My Existence
 10. A Perfect World
 11. Over the Moon (Akustisk versjon)