Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Kjempene faller

av yngve

Death of Giants har sluppet sitt debutalbum, sjangeren er doom.

Morten forteller at skiva er tilgjengelig på digitale plattformer, og om du vil kjøpe formatene kassett (kun 50 stk.), cd eller digitalt, er Bandcamp er grei plass å lete. 

'Ventesorg', som har høstet gode anmeldelser så langt, er et "...melankolsk doom metal-album som omhandler reisen fra at Mortens kone Sandra fikk hjernekreftdiagnose og til hun døde 3.5 år senere, og beskriver de tankene og følelsene som han gikk gjennom i denne prosessen."

Et veldig personlig album med andre ord, og en veldig personlig reise for Morten Søbyskogen, og han påpeker at det var "... veldig viktig for meg å få alle aspekter riktig. Det er ekstremt vanskelig å beskrive reisen og følelsene som preget meg gjennom de årene fra hun fikk hjernekreft diagnosen og frem til hun døde 20. mai 2018. Jeg ville forsøke å formidle dette gjennom musikken i seg selv, akkompagnert av tekster som er brutalt ærlige og personlige. Jeg tror at ærligheten vil treffe lyttere på en egen måte, da sorg og tap er noe vi alle har eller vil oppleve i livet."

Om musikken og inspirasjonene, skriver han i presseskrivet at det hele plasseres seg i landskapet mellom "....Woods of Ypres, Hamferd Draconian, Paradise Lost, Ahab, og tidlig Anathema. Kombinasjonen av disse innflytelsene utgjør en spesiell mix av melankoli, tyngde og dynamikk som representerer godt det å leve med ventesorg. Men vel så viktig er hvordan jeg selv liker å skrive låter, hvor atmosfære og melankoli er sentralt. Jeg liker å skape et dypt lydbilde med mange lag, hvor lytteren kan oppdage nye elementer for hver gjennomhøring. Men i bunnen så må det uansett være noe ekte som treffer lytteren."

Tracklist:

 1. Premonition 
 2. Was It All A Dream 
 3. A Sense Of Urgency 
 4. Distance 
 5. Only The Good Die Young (Maiden-coverlåt)
 6. Das Ende Ist Da 

Alt av musikk og tekst er skrevet av Morten, han har spilt inn det meste selv, men har fått hjelp av følgende:

 • Trommer: Magnus Nødset (Framferd)
 • Gjestevokal på Only The Good Die Young: Sondre Søbyskogen (Andakt, Raumer)
 • Gitarsolo på A Sense Of Urgency: Lars Ivar Stranden
 • Gitarsolo på Only The Good Die Young: Jack Roger Olsen (ex-Highland Glory)
 • Cello på Distance: Ingeborg Skomedal Torvanger

Det er velkjente Øyvind Voldmo Larsen@Løvehjerte Studio som har mikset skiva, mens mastringen ble tatt hånd om av  Markus Teske i Bazement Studio. Coverart står  Sigbjørn Galåen for.

Death Of Giants 23